Baždarević za Life.ba: Čim sam vidio da ne igra Edin Džeko, znao sam da nismo favoriti

- Advertisement -

Bh. nogometna reprezentacija poražena je danas u Zenici, u okviru 7. kola Grupe D kvalifikacija za odlazak na Mundijal koji će se 2022. godine održati u Kataru, od odabrane selekcije Finske rezultatom 3:1. Potpuno neočekivan i šokantan poraz u trenucima kada se činilo da Zmajevi igraju dobro. Posebno što su gosti od 37. minuta igrali sa igračem manje, a vodili su tada 1:0. No, i sa devet igrača u polju uspjeli su postići dva gola.

Piše:E.Isanović

Svoj osvrt na utakmicu za Life.ba dao je i bivši selektor bh. tima Mehmed Baždarević koji je odmah potcrtao ključni detalj.

”Čim sam vidio da ne igra Edin Džeko, znao sam da nismo više favoriti. A trebali smo biti po svim parametrima. To je, kako se i ispostavilo, bio težak hendikep za nas. Nije isto kada je Edin na terenu i kada nije”, kaže popularni Meša.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen muškarac koji je pucao na Kovačima

Dodaje kako je nakon meča bio razočaran.

”Želim biti pozitivan, ali sam razočaran. Uostalom, kao i cijela nacija. Puno smo očekivali i u trenucima kada smo trebali odigrati dobar meč – podbacili smo. Potpuno. Još smo veći dio utakmice imali igrača više, ali smo primili dva gola. Znalo se desiti, ja sam to doživio, da ekipa koja ima igrača manje postigne pogodak. Međutim, dva gola primiti je previše”, istakao je bivši šef državnog tima.

Baždarević podvlači kako je za plasman u doigravanje potrebno mnogo više od jedne pobjede u kvalifikacijama.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

”Gledam tabelu i vidim da imamo samo jednu pobjedu i četiri remija. Moramo biti realni i naglasiti da je to malo za odlazak u baraž. Također, nije mi jasno zašto je Petev odustao od svog sistema igre protiv Finske koja je ozbiljna reprezentacija”.

Na kraju je prokomentarisao zviždanje jednog dijela tribina Bilinog Polja Miralemu Pjaniću u trenucima kada je izlazio iz igre.

”Uvijek sam na strani igrača, a posebno kada je u pitanju Miralem koji je godinama davao sve od sebe za Zmajeve. Svi znaju kroz šta je sve prošao i treba imati razumijevanja. Nije to zaslužio”, zaključio je Baždarević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...