Life newsPutovanja

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

0
Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom, Life.ba

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom ljepotom i jednostavnošću, a jedan od takvih je i kameni bazen, čije su fotografije obišle svijet jer mu se laska da je najljepši bazen na svijetu.

Bazen je dio hotela Excelsior u Dubrovniku. Taj je hotel poznati simbol luksuza, a smješten je u raskošnoj bivšoj kraljevskoj vili izgrađenoj 1913. godine, svega nekoliko minuta hoda od poznatih srednjovjekovnih gradskih zidina, koje uvijek privlače pažnju turista.

Tokom godina njegova postojanja u hotelu su odsjedali uglednici kao što su kraljica Elizabeta II, Elizabeth Taylor, Orson Wells, Margaret Thatcher, Sophia Loren, Sir Roger Moore i mnogi drugi.

Iako je riječ o vrlo luksuznom hotelu koji nudi sve što možete poželjeti, posebnu pažnju na društvenim mrežama ovog ljeta plijeni njegov kameni bazen.

Naime, kako se hotel smjestio tik u more, svi njegovi gosti vrlo lako mogu do kamene plaže koja se nalazi u njegovu podnožju. I to ne bi bilo ništa neuobičajeno da se tu ne nalazi kameni bazen ispunjen morskom vodom koji ponekad zapljusnu i visoki valovi te koji izgleda kao da je dio starog Rima ili Grčke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej 🇭🇷 (@timotej)

Pravokutnog je oblika, ograđen debelim kamenim blokovima na kojima su rupice kroz koje ulazi morska voda, a na njega se naslanja veliko kamenje koje izranja iz mora.

LIFE:  Bivši njemački golman u centru skandala: Upao komšijama u kuću sa motornom pilom

Ovisno o morskim mijenama, odnosno o plimi i oseci, bazen se dodatno puni morskom vodom, prenosi Žene.ba.

Ovaj je bazen, malo čudo prirode i arhitekture, još jedan dokaz da se hrvatska obala može pohvaliti unikatnim zdanjima koja su vrhunac turističke ponude.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like