BBI banka i Kantonalni fond USK – Deset miliona KM za finansiranje privrede

- Advertisement -

Bosna Bank International (BBI) i JU Kantonalni fond Unsko-sanskog kantona potpisali su ugovore kojim je uspostavljena saradnja za plasman komisionih stambenih finansiranja i subvencionirana linija za održavanje i otvaranje radnih mjesta.

Ugovore, koji će omogućiti kupovinu stanova po povoljnim uslovima i niskim profitnim maržama, te osigurati povoljna finansijska sredstva za privredu ovog kantona, potpisali su danas u Sarajevu predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić i direktor Kantonalnog fonda Suvad Šahinović.

PROČITAJTE JOŠ:  Tužna vijest: Alisa Kustura izgubila životnu bitku sa teškom bolešću

– Sredstva namijenjena za fizička lica bit će plasirana uz profitnu maržu od dva posto, i to bez naknade za obradu finansiranja. Također, BBI banka je osigurala i 10 miliona KM po povoljnijim uslovima za podršku pokretanju i razvoju biznisa, a s ciljem otvaranja novih radnih mjesta – kazao je nakon potpisivanja Bukvić.

– Ovom saradnjom nastavljamo našu misiju na području USK. Osim dvije stambene linije Kantonalni fond je ove godine izdvojio i sredstva za subvenciju profitne marže za finansiranje privrede. Na nivou 2021. izdvojeno je 400.000 KM – naglasio je Šahinović.

PROČITAJTE JOŠ:  Detalji napada na ženu u Sarajevu: Desilo se nasilje u porodici zbog prisilnog pokušaja udaje

Zainteresirani za te linije finansiranja mogu se obratiti poslovnicama BBI banke u Bihaću, Sanskom Mostu, Cazinu i Bosanskom Petrovcu, a detaljnije informacije dostupne su na stranicama BBI banke i Kantonalnog fonda –  www.bbi.ba i www.kantonalnifondusk.ba, saopćeno je iz BBI banke.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...