Life news

Biden sastankom s Johnsonom započeo evropsku turneju

0
Biden sastankom s Johnsonom započeo evropsku turneju, Life.ba

Američki predsjednik Joe Biden sastao se danas sa britanskim premijerom Borisom Johnsonom u Cornwallu, oblasti na jugozapadu Velike Britanije koja će biti domaćin ovogodišnjeg Samita G7, javlja Anadolu Agency (AA).

Biden je danas započeo svoju prvu posjetu Evropi, na turneji koja će trajati sedam dana. Prvog dana putovanja susreo se s premijerom Johnsonom u Cornwallu, a tri dana kasnije će se sastati i s britanskom kraljicom Elizabethom II.

Američki predsjednik Biden će 14. juna iz Londona otputovati u Brisel na samit lidera NATO-a. Biden bi se tokom NATO samita trebao sastati i s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom. Ovo će biti prvi susret licem u lice otkako je Biden imenovan za predsjednika, a očekuje se da će biti razgovarano o nizu bilateralnih i regionalnih pitanja. Dan kasnije će prisustvovati i samitu lidera SAD-a i Evropske unije.

LIFE:  Deseto izdanje: U Austriji startala najteža avanturistička trka na svijetu [video]

Biden će 16. juna otputovati u švicarsku Ženevu, gdje će se sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom, a potom i s najvišim švicarskim zvaničnicima.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like