BiH: Nevrijeme jutros zahvatilo Krajinu i dijelove Bosne

- Advertisement -

Kiša, pljuskovi i grmljavina su jutros zahvatili područje Krajine, jugozapada Bosne, dio centralne i sjeverne Bosne, dok su u Hercegovini zabilježene lokalno slabije padavine.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je za područje cijele BiH narandžasti meteoalarm zbog kiše, pljuskova i grmljavine. Upozorenje se odnosi na današnji dan u terminu od 05.00 do 14.00 sati po lokalnom vremenu, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Bosni i Hercegovini će danas jače naoblačenje usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Izgledno je jače grmljavinsko nevrijeme sa obilnim padavinama, lokalno uz pojavu grada. Glavnina padavina je prijepodne i sredinom dana. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera.

PROČITAJTE JOŠ:  U dijelove BiH za nekoliko sati stiže jaka kiša i grmljavina

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni Celzijusovih. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Pljuskovi sa grmljavinom se očekuju sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U petak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

PROČITAJTE JOŠ:  Teška nesreća u Banjoj Luci: Vozilo završilo na krovu

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

U nedjelju se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...