BiH: RS donira FBiH 15.200 doza AstraZeneca vakcina

- Advertisement -

Štab za vanredne situacije bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 entitetu Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH) i izražena je saglasnost da se FBiH donira 15.200 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca, javlja Anadolu Agency (AA).

“Republički štab za vanredne situacije prihvatio je, na današnjoj telefonskoj sjednici, Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 za građane opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar. Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se JZU Dom zdravlja Drvar donira 2.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca za vakcinaciju građana opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.

PROČITAJTE JOŠ:  U Mostaru nestao Marko Tubek: Vozilo mu pronađeno kod benzinske pumpe

Takođe, Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 Univerzitetu u Tuzli. Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se Univerzitetu u Tuzli donira 1.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca.

Na današnjoj sjednici štab je donio je zaključke o raspodjeli ukupno 75.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine.

Ovim zaključcima zadužen je Institut za javno zdravstvo RS da izvrši raspodjelu i da prati potrebe zdravstvenih ustanova koje sprovode vakcinaciju za vakcinama protiv COVID-19, te da u skladu sa tim potrebama vrši preraspodjelu isporuka doza vakcina protiv COVID-19 zdravstvenim ustanovama koje sprovode vakcinaciju.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznati identiteti žene i trogodišnjeg djeteta, koji su izvučeni iz Miljacke

Doneseni su i zaključci o raspodjeli 25.000 doza druge komponente Sputnik V vakcine, 290.000 doza vakcine proizvođača Sinopharm, 93.600 doze vakcine proizvođača Pfizer/BioNTech, 64.190 doza vakcine proizvođača AstraZeneca, a Institut za javno zdravstvo RS-a zadužen je da izvrši raspodjelu ovih doza.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....