BiH: U RS-u od 1. marta dozvoljena muzika uživo, bez obaveze nošenja maske na otvorenom

- Advertisement -

Republički štab za vanredne situacije odlučio je na današnjoj sjednici da se od 1. marta dozvoljava organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće na području entiteta Republika Srpska, uz obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim toga, na današnjoj 68. sjednici donesen je i zaključak u kojem se navodi da se “preporučuje građanima da na otvorenom koriste zaštitne maske ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, a u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo za korišćenje zaštitne maske na otvorenom”.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: Najmanje sedmero poginulih na automobilskoj utrci

Do danas građani su u RS-u bili obavezni da nose maske i na otvorenom i u zatvorenom, dok je novim zaključkom nošenje maski ostalo obavezno u zatvorenom prostoru.

Republički štab produžio je do 5. marta važenje svi ostalih ranije donešenih mjera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, pa je radno vrijeme ugostiteljskih objekata i dalje od 06.00 do 22.00 časa, dok dragstori  tokom ostalih sati mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici: I danas vrištim u snu

Na snazi je zabrana okupljanja više od 50 građana na javnom mjestu, a više od deset ljudi na porodičnim slavljima. Sportska takmičenja dozvoljena su bez prisustva publike.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...