Bijedić: UKC Tuzla oštećen u svakom pogledu u odnosu na druge zdravstvene centre

- Advertisement -

Predsjednik stranke Socijaldemokrati BiH i zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Enver Bijedić upozorio je danas u Sarajevu da je Univerzitetski klinički centar Tuzla oštećen u svakom pogledu prilikom raspodjele sredstava zdravstvenim ustanovama u državi.

Istakao je da Tuzlanski kanton kao najmnogoljudniji i najveći kanton te da liječi najviše ljudi, a da su oštećeni u svakom pogledu, pa i kada je riječ o raspodjeli testova.

PROČITAJTE JOŠ:  Trojica policajaca savladala naoružanog muškarca kod Historijskog muzeja BiH!

– U ovoj zemlji se ne rade stvari na način kako bi trebalo. Univerzitetski klinički centar Tuzla je oštećen u svakom pogledu pa čak i kada je riječ o broju zaposlenih u zdravstvenim ustanovama. Univerzitetski klinički centar Tuzla zapošljava 2.400, dok UKC Sarajevo zapošljava 3.283 osoba – kazao je Bijedić.

Dodao je da je predviđeno da Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu bude dodijeljeno 3,5 miliona KM, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 3,5 miliona KM, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske četiri miliona KM, a Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, kako kaže, samo 1,5 milion KM.

PROČITAJTE JOŠ:  Evropska unija otvara vrata: Dajemo zeleno svjetlo BiH

Istakao je da će od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije na današnjoj sjednici Parlamenta BiH tražiti odgovor po kojim kriterijima se vršila raspodjela sredstava.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...