Brčkom stiglo 20.000 doza Sinopharm cjepiva, gradonačelnik pozvao na cijepljenje

- Advertisement -

U Brčko je stiglo 20.000 doza cjepiva “Sinopharm”, koje je Vlada Distrikta nabavila osobnim angažmanom.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da će se zahvaljujući pristiglom cjepivu moći realizirati Plan cijepljenja koji je donio Stožer za zaštitu i spašavanje, te je pozvao stanovnike Distrikta da se cijepe, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

“Ne zaboravimo u kakvim smo uvjetima bili do prije nekoliko mjeseci i pristupimo cijepljenju. Želim pozvati i obvezati prosvjetne radnike da se cijepe, jer se njih samo 40 posto cijepilo, a školska godina kreće za mjesec dana. Pozivam i sve državne i šalterske službenike. Važno je pristupiti cijepljenju kako ne bismo dozvolili sebi ponovno zatvaranje škola, ograničavanje kretanja i poduzimanje nepopularne mjere koje smo očito jako brzo zaboravili jer se sve manji broj građana prijavljuje za cijepljenje”, poručio je Kadrić.

PROČITAJTE JOŠ:  Učenik (15) preminuo nakon što je pretučen ispred škole

Gradonačelnik je dodao da je za nabavu 20.000 cjepiva “Sinopharm” utrošeno 1,2 milijuna maraka te je odao priznanje predstojniku Odjela za zdravstvo, koji je bio angažiran na ovoj nabavci i koji vodi proces imunizacije u Brčkom.

Ravnatelj Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko” Nihad Šibonjić naglasio je da Brčko ulazi u fazu masovnog cijepljenja.

“Nabavili smo dovoljan broj cjepiva i sad nam je važno da, nakon što Agencija za lijekove potvrdi njihovu ispravnost, cijepimo što veći broj ljudi u što kraćem razdoblju. Zato ćemo povećati broj timova i vjerojatno broj mjesta na kojima će se građani moći cijepiti”, dodao je Šibonjić.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje suđenje Bosancu za ubistvo bivše trudne djevojke: Može li se dokazati zločin bez tijela?

U Brčko distriktu BiH se, zaključno sa 8. srpnjem, za cijepljenje prijavilo 12.338 građana. U skladu s Planom cijepljenja njih 4.942 potpuno je cijepljeno, a 6.397 građana cijepljeno je prvom dozom, što znači da je u procesu cijepljenja sudjelovalo 11.500 građana. Brčko još uvijek ne raspolaže podatkom koliko se građana cijepilo u Republici Srbiji.

Očekuje se da će nabava 20.000 doza cjepiva “Sinopharm” i 32.000 doza koje Brčko sukcesivno nabavlja kroz “COVAX program” i EU4Health u potpunosti osigurati ispunjenje ciljeva za imunizaciju stanovništva, stoji u priopćenju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....

Užas: U kući nađeno petero mrtvih, među njima dvoje djece

U kući u američkoj saveznoj državi Oklahoma pronađeno je...

Iz kladionice u Mostaru ukradena kasa s novcem

Mostarska policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u...

U saobraćajnoj nesreći u Banjaluci poginula 46-godišnja pješakinja

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u banjalučkoj...

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika Općine Stari Grad

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ibrahima...