Life news

Čak osam kanadera gasi vatru u Segetu u Hrvatskoj

0
Čak osam kanadera gasi vatru u Segetu u Hrvatskoj, Life.ba

Ukupno 26 pripadnika Kopnenih snage protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama upućeno je tijekom poslijepodneva u ponedjeljak u akciju gašenja požara kod Segeta Donjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji, piše Slobodna Dalmacija.

Sveukupno je na požarištu trenutno angažirano osam protupožarnih zrakoplova.

Župan Blaženko Boban rekao je za N1 da je požarom obuhvaćena vrlo velika površina. “Zasad nema nekih informacija, ima nešto mladih maslenika, nema druge štete u poljoprivredi. Ima jedna napuštena kamp kućica koja je izgorjela. Na terenu je 170 vatrogasaca, 50 vozila, 3 kanadera, 2 Air Tractora i 1 helikopter.

“Hrvatska kontrola zračne plovidbe je procijenila da je zbog ovog požar nesiguran prostor za slijetanje zrakoplova u zračnu luku pa je slijetanje zrakoplova oko sat vremena bilo preusmjereno, a tri su zrakoplova sletjela u zadarsku zračnu luku, jedan u zračnu luku dr. Franjo Tuđman u  Zagrebu, rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj službe prihvata i otpreme putnika u splitskoj zračnoj luci.

LIFE:  Bh. nogometaši koji su svojevremeno igrali u Turskoj dočekali veterane Bursaspora: Bilo je lijepih poteza...

Po njegovim riječima dva su avioprijevoznika poslijepodne otkazala svoje uzlijetanje s piste splitske zračne luke za sutra.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like