LifeLife newsSport

Ćiro: Ja sam polumrtav čovjek

0
Ćiro: Ja sam polumrtav čovjek, Life.ba
Miroslav Ćiro Blažević, kako i sam kaže, završio je višedecenijsku trenersku karijeru i postao predavač. Popularno zvani „trener svih trenera“ u 81. godini života iznoseći bogata znanja i iskustva ljude uči liderskim i motivacijskim vještinama. Njegova predavanja slušaju osobe iz najrazličitijih sfera poslovanja. ( Denis Zuberi - Anadolu Agency )

Miroslav Ćiro Blažević (86), legendarni hrvatski trener, nekadašnji selektor reprezentacija BiH, bori se s karcinomom. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, dvaput ju je pobijedio, ali se opet vratila prošle godine.

“Sine, borim se, ali ne ide. Ja sam polumrtav čovjek”, rekao je u razgovoru za SportKlub. Ipak, Ćiro se dotaknuo nogometnih tema pa je komentirao prvu pobjedu Hrvatske nad Francuskom, koja se dogodila jučer na Saint-Denisu u Ligi nacija kada je završilo 1:0 za Dalićevu reprezentaciju.

“Sine, pedeset godina ja to gledam, pokušavao sam proniknuti u taj fenomen. Mi smo mala zemlja koja je vječno bila okupirana. Da bi opstali, morali smo biti posebniji od drugih. Morali smo naučiti preživjeti. U našim je igračima neki poseban kuraž, ali i vic u igri s kojim nadmudrimo velike, jake i moćne. Tako je bilo oduvijek, a tako je i danas.”

LIFE:  Predstavljanje knjige Saše Ibrulja o Veležu pred publikom u Mostaru

Nahvalio je Ćiro izbornika Hrvatske Zlatka Dalića: “Kapa im do poda. Svjedočili smo povijesti, ali mene je više od slasti pobjede ushitio dojam. Način na koji smo kontrolirali sve na travnjaku je bilo impresivno. Vidio sam djecu koja odrastaju preko noći, mladiće, a izgledaju kao rutineri. I iznova nas taj genij Modrić tjera na to da mu se divimo. Izborniku sve pohvale, on je diskretni vojskovođa, koji je jednostavno predodređen da dolazi do najposebnijih pobjeda.”


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like