Life news

Danas svečano otvaranje Pelješkog mosta

0
Danas svečano otvaranje Pelješkog mosta, Life.ba

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Za danas je planirano svečano otvaranje Pelješkog mosta, dok je sinoć održana i generalna proba. Kako ističu iz Hrvatske, sve je spremno za “spektakularno puštanje u promet”.

Centralna svečanost počinje u 20:15 sati na odmorištu Komarna, a prijenos svečanosti otvorenja će uz pomoć videozida biti moguće pratiti i na odmorištu Brijesta. Takošer HTV 1 će prenositi cijeli događaj.

Program otvaranja Pelješkog mosta počet će, kako su najavili iz Vlade Hrvatske, prigodnim izvođenjem budnice na samom mostu u osam sati ujutro, piše Index.hr. Program će se nastaviti utrkom DU MOTION s početkom u devet sati, a od 10 sati slijede nastupi lokalnih kulturno-umjetničkih društava.

Najavljeno je i da će se posjetitelji tijekom cijelog dana imati prilike upoznati s bogatom kulturno-umjetničkom baštinom Dubrovačko-neretvanske županije.

Rimac Nevera će biti prvi automobil koji će preći novi most, a što je planirano u završnici ceremonije. Za upravljačem će biti glavni inžinjer Nevere Matija Renić, a Nevera koja će prijeći Pelješki most prvi je proizvodni primjerak električnog hiperautomobila Rimac Automobila iz Hrvatske.

LIFE:  Kako se ponašati tokom toplotnog vala koji nas očekuje? Savjet doktorice koji će vas sigurno zanimati

Danas svečano otvaranje Pelješkog mosta, Life.ba

Rimac Nevera na Pelješkom mostu tokom generalne probe (Foto: Index.hr)

S druge strane mosta, iz Brijeste, krenut će automobil u kojem će biti nekadašnji trostruki evropski prvak na brdskim utrkama Niko Pulić.

Pelješki most je inače najveći hrvatski infrastrukturni projekat finansiran iz fondova Evropske unije. Njime se povezuje kopno i Pelješac, a time i jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

Izvor: klix.ba


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like