Life newsSport

Divan gest Zlatana Ibrahimovića – kupio majci stan u Hrvatskoj, pa poručio: “Mene nije bilo briga je li neko Srbin ili Bošnjak ili šta već”

0
Divan gest Zlatana Ibrahimovića – kupio majci stan u Hrvatskoj, pa poručio: “Mene nije bilo briga je li neko Srbin ili Bošnjak ili šta već”, Life.ba

Zlatan Ibrahimović izdao je novu autobiografiju Adrenalin. U njoj spominje majku Jurku Gravić, rođenu u selu Prkos, koje se nalazi u zadarskom zaleđu pored Škabrnje.

“Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Paga, gdje joj žive dvije sestre za koje je jako vezana, s kojima se godinama nije mogla vidjeti. Zbog rata i svega ostalog. Drago mi je da je dobro. Sretna je tako, a od mene nikad ništa nije tražila.

Želimo joj poslati Maxija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju se naučiti samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja ih može štošta naučiti”, piše u jednom od odlomaka njegove nove knjige.

Proslavljeni švedski fudbaler i njegova nevjenčana supruga Helena Seger su zajedno 18 godina i imaju sinove Maximiliana (15) i Vincenta (14), prenosi Radiosarajevo.ba.

Jurka Gavrić je Zlatanovog oca Šefika upoznala u Švedskoj, gdje su oboje emigrirali. Šefik je iz rodne Bijeljine 1977. otišao u Švedsku, a četiri godine potom dobili su Zlatana.

LIFE:  Novi zemljotres u Petrinji, osjetio se i u Zagrebu

Majka Jurka za život je zarađivala kao čistačica, a otac Šefik borio se s alkoholizmom, o čemu je i Zlatan javno govorio. Jurka i Šefik rastali su se kada je Zlatan imao dvije godine. U ranije objavljenoj biografiji Ja sam Zlatan otkrio je kako mu je baka poginula u bombardovanju Hrvatske.

“Rat je bio čudna stvar. Nisam znao ništa o njemu. Nije mi bilo jasno zbog čega su mama i sestra obučene u crninu. To je bilo zbog bake koja je poginula u jednom bombardovanju u Hrvatskoj. Svi su bili tužni osim mene, mene nije bilo briga je li neko Srbin ili Bošnjak ili šta već”, rekao je popularni Ibra.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like