Life news

Doček Nove godine na Times Squareu će biti održan uprkos porastu novih slučajeva

0
Doček Nove godine na Times Squareu će biti održan uprkos porastu novih slučajeva, Life.ba

New York će ipak upriličiti tradicionalni doček Nove godine na Times Squareu kako je i planirano uprkos rekordnom broju zaraženih koronavirusom u gradu i cijeloj zemlji, rekao je u četvrtak gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio.

– Želimo pokazati da idemo naprijed i želimo pokazati svijetu da se New York City bori – rekao je de Blasio u emisiji “Today” NBC-a.

Nakon što su prije godinu dana zabranili doček na Times Squareu zbog pandemije, gradski dužnosnici su prethodno najavili planove za smanjeni doček Nove godine s manjim brojem ljudi i potrebnom vakcinacijom.

Dok su gradovi kao što je Atlanta otkazali proslave Nove godine, de Blasio je rekao da visoka stopa vakcinsanih protiv COVID-19 u New Yorku čini izvedivim dobrodošlicu svima onima koji to požele uz pridržavanje mjera.

LIFE:  GRAĐANI IMAJU JASNU PORUKU: 'Ovo je crvena linija, branit ćemo BiH po svaku cijenu'

– Moramo poslati poruku svijetu. New York City je otvoren – rekao je, javlja Associated Press.

Zahvaljujući vrlo zaraznoj varijanti omikrona koja je prvi put identificirana kao varijanta koja izaziva zabrinutost prošlog mjeseca, novi slučajevi COVID-19 u SAD-u su skočili na najvišu zabilježenu razinu na prosječno preko 265.000 dnevno. New York je u srijedu prijavio rekordan broj novih, potvrđenih slučajeva – gotovo 44.000 – prema podacima države New York.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like