Dom zdravlja KS – Daljnji angažman logopeda čeka saglasnost nadležnih organa

- Advertisement -

Dom zdravlja Kantona Sarajevo očekuje saglasnost Ministarstva zdravstva za daljnji angažman 17 logopeda u centrima za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju kojima je u januaru ove godine istekao ugovor o radu te odgovor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za osiguranje novca za njihove plaće.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, JU Dom zdravlja KS poslala je obavještenje Ministarstvu zdravstva KS u kojem se navodi da zaposlenim logopedima na određeno vrijeme ističu ugovori o radu, u januaru 2021. godine. Traže da, u skladu s nadležnostima i ovlaštenjima, Ministarstvo zdravstva KS omogući njihov daljnji angažman uz izdatu saglasnost za prijem radnika, poštujući propise iz oblasti zapošljavanja u Kantonu Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Nestabilno vrijeme se nastavlja: Evo šta nas očekuje narednih dana

U obavještenju je navedeno i to da je, uz datu saglasnost, neophodno da Zavod zdravstvenog osiguranja KS osigura novac za potrebe plaća zaposlenih logopeda zbog činjenice da JU Dom zdravlja KS nema osiguran novac za tu namjenu.

– Nažalost, JU Dom zdravlja KS nije dobila odgovor na to obavještenje. Žalimo zbog te činjenice s obzirom da su svi logopedi, u periodu angažiranosti, u potpunosti odgovorili radnim zadacima. Pri tome su pokazali visok nivo profesionalizma i odgovornosti u radu, u uvjetima pandemije virusa korona – istaknuto je.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Kako pojašnjavaju, radi se o logopedima koji su angažirani na osnovu saglasnosti Ministarstva zdravstva KS od 1.08.2019. godine. JU Dom zdravlja KS tad je odobren prijem 20 logopeda u centre za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a na javni poziv za prijem logopeda na određeno vrijeme koji je raspisan, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, 12.09.2019. ukupno se prijavilo 17 logopeda. Nakon provedene konkursne procedure, sa 17 logopeda potpisan je ugovor o radu na određeno vrijeme u trajanju od godinu dana, uz uslov punog finansiranja od Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...