Dragi Kanatlarovski: Piksi žali zbog remija sa Portugalom, to dovoljno govori o njegovom mentalitetu

- Advertisement -

Proslavljeni makedonski fudbaler Dragi Kanatlarovski presrećan je zbog odličnog starta svog velikog prijatelja Dragana Piksija Stojkovića na klupi reprezentacije Srbije. U izjavi za Anadolu Agency (AA) bivši defanzivac skopskog Vardara i Crvene zvezde kaže da je sa posebnom pažnjom pratio mečeve protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana.

“Pre svega, radi se o dva bratska naroda, živeli smo zajedno i veliki sam navijač Srbije. Piksija sam najpre upoznao kao protivnika na terenu, a zatim smo bili saigrači u onoj sezoni kada je osvojena dupla kruna i kada su postavljeni temelji budućeg evropskog i svetskog šampiona. Bila mi je čast da budem akter njegove oproštajne utakmice na Čairu, kada je Radnički ugostio ekipu Vardara i kada je jedan od najboljih igrača svih vremena sa ovih prostora otišao zvanično u fudbalsku penziju. Dobro ga poznajem i zato mogu da kažem, Piksi je istinski lider, pravi vođa i siguran sam da će i u ulozi selektora napraviti veliki rezultat. Poseduje ogroman autoritet, prošao je mnogo toga u karijeri, ali je i dalje željan dokazivanja. To je taj mentalitet koji te uvek gura napred i ne dozvoljava ti da se zadovoljiš skromnim dostignućima”, ističe Kanatlarovski.

Dragi Kanatlarovski

Srbija se posle tri kola nalazi na deobi prvog mesta u grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

“Vidim da Piksi žali što se protiv Portugala nije stiglo do potpunog preokreta i to dovoljno govori o njegovom pobedničkom mentalitetu. Uvek može bolje, nije ni u igri Srbije sve funkcionisalo besprekorno u te tri utakmice, ali je bodovni saldo fenomenalan i ostavlja mogućnost da se do jeseni mirno radi i analizira. Raduje karakter koji je ekipa pokazala u situacijama kada protivnik ima rezultatsku prednost. Kvalitetna igra se poklopila sa trkom, zalaganjem i velikom disciplinom. Srbija je tražila i dobila ono što je želela, jaku i autoritativnu ličnost na klupi svoje reprezentacije”, smatra Kanatlarovski.

PROČITAJTE JOŠ:  Apel za pomoć Jasmini Smajić iz Konjica: Za operaciju u Istanbulu potrebno 7.750 eura

Jasno je kao dan da najviše prostora za korekciju ima u onoj liniji tima koja je tokom igračke karijere bila uža specijalnost Kanatlarovskog.

“Propusti u odbrani nisu od juče, bilo ih je i pre dolaska Stojkovića na mesto selektora. Potrebno je vreme da se sve to uigra, a znate i sami da pripreme reprezentacije traju kratko. To je jedan, najviše dva prava treninga i odmah se igra utakmica. Drugi problem je što pojedini odbrambeni fudbaleri u svojim klubovima igraju u drugim sistemima i imaju potpuno drugačije zahteve u igri. Za Piksija znam da nikada ništa ne prepušta slučaju. Ima dovoljno vremena da sa svojim saradnicima uradi detaljnu analizu i da te propuste u defanzivi svede na minimum. Uostalom, bitno je da Aleksandar Mitrović ne planira da stane sa golovima. Dok je on u ovakvoj golgeterskoj formi, Srbija ne mora da brine za plasman na Svetsko prvenstvo”, kaže nekada sjajni defanzivac.

Funkciju vršioca dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije preuzeo je još jedan bivši reprezentativac i prijatelj Dragija Kanatlarovskog, Marko Pantelić.

“Sa Markom se često čujem telefonom, veoma ga poštujem i siguran sam da će svojim idejama unaprediti fudbalsku organizaciju. Reč je o izuzetno harizmatičnoj ličnosti. Po karakteru i pobedničkom mentalitetu, podseća me na Piksija. Tokom igračke karijere branio je boje velikih evropskih klubova, naučio je kako funkcionišu ozbiljni fudbalski kolektivi i to iskustvo će mu biti od neprocenjivog značaja na novoj funkciji. Želim mu sve najbolje i uopšte ne sumnjam u njegove rukovodeće sposobnosti”, ističe Kanatlarovski.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Kanatlarovski je u dva navrata sedeo na klupi reprezentacije Severne Makedonije i ponosan je na rezultate koje u poslednje vreme postižu izabranici selektora Igora Angelovskog.

“Ova generacija predvođena Goranom Pandevom osvetlala je obraz nacije i svima nam podarila mnogo radosti. Naravno, na ruku joj je išao i novi sistem u Ligi nacija, ispalo je da su najbolji među sebi ravnima. U svakom slučaju, smatram da su zaslužili da budu deo velikog događaja. Jedva čekamo početak Evropskog prvenstva i verujem da su momci kadri da nam prirede još mnogo prijatnih iznenađenja. Okosnicu tima čine igrači koji su pre četiri godine igrali protiv Srbije na Evropskom prvenstvu za mlade reprezentacije, a sada su sazreli da preuzmu glavnu ulogu u A timu. Pandev je posebna priča, igra kao mladić i on je zaista fenomen evropskog fudbala. Poput vina, što stariji to bolji. Igrači ga poštuju, a on svojim igrama i pristupom šalje jasnu poruku kako se bori za boje državnog tima. Svaka mu čast. Ipak, moram da pohvalim i rukovodstvo Saveza, kompletan Upravni odbor na čelu sa predsednikom. To su ljudi iz senke koji vode računa o svakoj sitnici i trude se da reprezentativnim selekcijama omoguće najbolje uslove za rad”, kazao je na kraju razgovora za Anadolu Agency (AA) Dragi Kanatlarovski.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...