Dunović podnio ostavku na mjesto predsjednika UO Zavoda zdravstvenog osiguranja

- Advertisement -

Milan Dunović podnio je neopozivu ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

– Smatram da nova Vlada Kantona Sarajevo (KS) treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine i nove Vlade KS – obrazložio je Dunović, saopćila je Demokratska fronta.

U proteklom periodu, od imenovanja do danas, kako je naveo Dunović, Upravni odbor je radio odgovorno i transparentno.

PROČITAJTE JOŠ:  Učenik (15) preminuo nakon što je pretučen ispred škole

– Omogućili smo nastavak postojećih te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS. Nabavke sredstava i opreme za suzbijanje pandemije smo, u skladu sa Zaključkom Skupštine KS, radili isključivo posredstvom UNDP-a. Omogućili smo zapošljavanje neophodnog kadra u Urgentnom centru Opće bolnice Abdulah Nakaš, uz saglasnost Vlade KS. Obezbijeđena su sredstva za zapošljavanje u izolatoriju Opće bolnice, ponovo uz saglasnost Vlade KS – istakao je Dunović.

PROČITAJTE JOŠ:  Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

To je samo dio onih obaveza prema osiguranicima u KS koje nisu dio “redovnih poslova“ i koji su rezultat pandemije, dodao je Dunović i naveo da je usvojena Uredba o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranika, kao i da su vraćene procedure nabavke u sistem koji prepoznaje i Zakon o javnim nabavkama.

– Bila mi je čast što smo u ovom teškom i izazovnom vremenu svojim radom mogli pomoći svojim sugrađanima i pružiti im potporu u cilju što boljeg i efikasnijeg savladavanja pandemije – istaknuo je Dunović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...