Dušan Tadić: Definitivno nismo normalna ekipa

- Advertisement -

Jedan od onih koji se prosto preporodio od dolaska selektora Dragan Stojkovića Piksija na klupu reprezentacije Srbije svakako je Dušan Tadić. Vedeta slavnog Ajaksa fenomenalno obavlja ulovu lidera u nacionalnom timu i u bukvalnom smislu reči je produžena ruka selektora na terenu. U izjavi za Anadolu Agency (AA), Tadić prenosi prve utiske posle spektakularne pobede protiv Portugala golom Mitrovića u 90. minutu utakmice.

„Mnogo je emocija i stvarno sam presrećan zbog plasmana na Svetsko prvenstvo. Znali smo da možemo da nadigramo Portugal i da u direktnom duelu na njihovom terenu pokažemo da smo bolji od bivšeg šampiona Evrope i osvajača Lige nacija. Idemo dalje, ovo je tek prvi korak jer ova generacija može mnogo, što je i dokazala u ovom ciklusu kvalifikacija“, istakao je Tadić.

Tadiću se po ko zna koji put u karijeri posrećilo gostovanje u Lisabonu.

PROČITAJTE JOŠ:  Razbojništvo kod Zenice: Sprejem onesposobio staricu, otrgnuo joj bisernu ogrlicu i zlatne naušnice

„Nedavno sam slavio protiv Sportinga u Ligi šampiona sa 5:1, pre tri godine sam postigao gol u remiju protiv Benfike 1:1. Zatresao sam mrežu sa bele tačke i na prethodnoj utakmici reprezentacija Portugala i Srbije u Lisabonu, ali tada nije bilo pobednika, završilo se 1:1. Zato sam sada, pored pogotka, morao i da asistiram da bismo osvojili sva tri boda i otišli na Svetsko prvenstvo. Od kako je mister (tako ga oslovljavaju reprezentativci Srbije, op.a.) Stojković preuzeo ulogu selektora, oseća se neka nova energija, igramo lepo za oko i zaista funkcionišemo kao kolektiv. Taj zajednički duh je ključ uspeha u ovim kvalifikacijama“, smatra Tadić.

Gol primljen posle svega 100 sekundi meča u Lisabonu, svaku normalnu ekipu bi izbacio iz koloseka i doveo u veoma nezgodan položaj.

PROČITAJTE JOŠ:  Priveden policajac iz Bora zbog odavanja informacija o nestanku djevojčice Danke Ilić

„Da, ali mi definitivno nismo normalna ekipa. Imamo tu crtu karaktera koja krasi samo najveće reprezentacije na svetu. Pričali smo i pre utakmice o tome kako da se postavimo ako dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, šta da radimo ako protivnik brzo povede. Dogovor je bio da u tom slučaju nastavimo u istom stilu, bez panike, da guramo loptu jer oni to ne vole. Kada nemaju posed, Portugalci postaju nervozni i idu iz greške u grešku. Bog nas je pogledao, jako smo ponosni što ćemo braniti boje naše zemlje na najvećoj smotri svetskog fudbala u Kataru“, kazao je Tadić.

Na pitanje koji mu se naslov više sviđa, ’Srbija zaustavila Portugal’ ili ’Srbija zaustavila Ronalda’, Tadić odgovara:

„Srbija pobedila Portugal“.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...