Life news

Forto, Katica i Selimović saglasni o novoj lokaciji za MUPKS u Kolodvorskoj

0
Forto, Katica i Selimović saglasni o novoj lokaciji za MUPKS u Kolodvorskoj, Life.ba

Premijer Kantona Sarajevo (KS) Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Nusret Selimović danas su održali sastanak sa predstavnicima Pravobranilaštva KS vezan za određivanje lokacije zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

– Na ovom sastanku analizirana je data problematika i konstatovano kako postoje određene administrativne prepreke koje se odnose na predloženu lokaciju. Zajednički zaključak je kako ćemo raditi na tome da se te prepreke otklone – kazao je nakon sastanka ministar Katica.

Naglasio je da je lokacija u Kolodvorskoj ulici na Pofalićima od ministra unutrašnjih poslova i Uprave policije KS označena kao najadekvatnija za buduću zgradu MUP-a KS, uzimajući u obzir njenu stratešku poziciju, te sve karakteristike koje ovaj prostor ima.

LIFE:  Prvi put u svojoj karijeri pokazala kćerku? Hanka Paldum predstavila kćerku u spotu za novu pjesmu "Niko kao majka"

Kako je naglasio premijer Forto, Vlade Kantona Sarajevo ima stav da sigurnosna infrastruktura u KS neće biti kompletna dok se ovaj objekt ne završi.

– Veoma nam je bitno da se sigurnosni centar Kantona Sarajevo kompletira i da policija ima optimalne uslove za rad – istakao je Forto, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like