(FOTO) Facebook dobio novi tab Feeds sortiran hronološki

- Advertisement -

Društvena mreža Facebook je uvela prilično značajnu promjenu u svoju aplikaciju.

Prije svega, glavni feed koji korisnik vidi kad pokrene aplikaciju sada se zove Home, što ima i smisla te je davno trebalo doći do takve promjene. Međutim, to nisu velike vijesti, nego je fokus na dodatnom tabu u aplikaciji pod nazivom Feeds. Ovaj tab je sortiran obrnutim hronološkim redom, baš kao što je to nekada bio slučaj s današnjim feedom Home prije nego je algoritam sve promijenio.

Tab Feeds posjeduje nekoliko svojih filtera, može se podesiti da prikazuje baš sve ili samo sadržaj koji potiče od prijatelja,, grupa, stranica ili favorita – to je odabrana lista prijatelja i stranica do kojih je korisniku najviše stalo.

PROČITAJTE JOŠ:  Četiri škole na Ilidži dobile dojavu o postavljenim bombama

Što se tiče feeda Home, Facebook ga sada pozicionira više kao “discovery engine” kako bi korisnici mogli pronaći i pratiti novi sadržaj i kreatore kroz preporuke. Suprotnost tome je tab Feeds koji se koristi za “pristup sadržaju koji potiče od ljudi i zajednica s kojim je korisnik već povezan”. U ovom feedu nema “Suggested For You” postova.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici: I danas vrištim u snu

Novi Home i Feeds tabovi polako stižu do korisnika na iOS-u i Androidu, a svi korisnici Facebooka bi ih trebali dobiti do kraja ove sedmice.Traka za prečice koja sadrži ove tabove smještena je na dnu Facebookove aplikacije za iOS, odnosno na vrhu aplikacije za Android. Tabovi u traci za prečice će se promijeniti na osnovu dijelova aplikacije koje korisnik najviše koristi, ali se ona može i prilagoditi tako što korisnik pinuje tabove.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...