(FOTO) Obojeni novac u Hrvatskoj? Policija izdala upozorenje građanima

- Advertisement -

Zadarska policija je, nakon opsežne istrage nad dva hrvatska državljanina, uputila i opozorenje za građane zbog obojenog novca.

“Ovim putem Policijska uprava zadarska skreće pozornost građanima ukoliko se susretnu s takvim obojenim novčanicama da obavijeste policiju na broj 192 ili svoje sumnje prijave najbližoj policijskoj postaji.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jednim hrvatskim državljaninom u dobi od 30 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ‘Pranje novca’.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija traga za nestalim pripadnikom Oružanih snaga BiH Dragom Tanaskovićem

Sumnja se da su s ciljem prikrivanja nezakonitog podrijetla protupravne stečene imovinske koristi, tijekom srpnja ove godine na području Zadra, te na području šireg biogradskog i benkovačkog područja, u pet različitih ugostiteljskih objekta, na aparatima za sreću uplaćivali novac, koji novac je proizašao iz drugog kaznenog djela, na osnovu čega su im izdane ‘gotovinske ostave’ ili bi podizali isplatne listiće na iznos koji su uplatili, a na temelju kojih su naknadno, slijedećih dana podizali novac u drugim automat klubovima.

PROČITAJTE JOŠ:  U saobraćajnoj nesreći kod Ilijaša poginula jedna osoba

Također se sumnjiče da su u istom razdoblju počinili istovrsno kazneno djelo na području Šibenika i na području Gospića. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi više desetaka hiljada kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, sva trojica osumnjičenika danas su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru”, navodi se u saopćenju, prenosi Morski.hr.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...