HronikaLife news

(FOTO) Obojeni novac u Hrvatskoj? Policija izdala upozorenje građanima

0
(FOTO) Obojeni novac u Hrvatskoj? Policija izdala upozorenje građanima, Life.ba

Zadarska policija je, nakon opsežne istrage nad dva hrvatska državljanina, uputila i opozorenje za građane zbog obojenog novca.

“Ovim putem Policijska uprava zadarska skreće pozornost građanima ukoliko se susretnu s takvim obojenim novčanicama da obavijeste policiju na broj 192 ili svoje sumnje prijave najbližoj policijskoj postaji.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 25 godina i jednim hrvatskim državljaninom u dobi od 30 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ‘Pranje novca’.

Sumnja se da su s ciljem prikrivanja nezakonitog podrijetla protupravne stečene imovinske koristi, tijekom srpnja ove godine na području Zadra, te na području šireg biogradskog i benkovačkog područja, u pet različitih ugostiteljskih objekta, na aparatima za sreću uplaćivali novac, koji novac je proizašao iz drugog kaznenog djela, na osnovu čega su im izdane ‘gotovinske ostave’ ili bi podizali isplatne listiće na iznos koji su uplatili, a na temelju kojih su naknadno, slijedećih dana podizali novac u drugim automat klubovima.

LIFE:  ŠOK U SUSJEDSTVU: Srpska manekenka iznenada preminula

Također se sumnjiče da su u istom razdoblju počinili istovrsno kazneno djelo na području Šibenika i na području Gospića. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi više desetaka hiljada kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, sva trojica osumnjičenika danas su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru”, navodi se u saopćenju, prenosi Morski.hr.

(FOTO) Obojeni novac u Hrvatskoj? Policija izdala upozorenje građanima, Life.ba


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like