HronikaLife news

(FOTO/VIDEO) Ekskluzivni snimak policijske akcije: Evo kako je policija hapsila u današnjoj akciji

0

FOTO: Hayat.ba

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine realizuje se akcija kodnog naziva “Nevera” usmjerena na više osoba osumnjičenih za međunarodno krijumčaranje narkotika, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo postupaju po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju i vrše lišenja slobode i pretrese osumnjičenih osoba na području Sarajeva i okoline, piše Hayat.ba

(FOTO/VIDEO) Ekskluzivni snimak policijske akcije: Evo kako je policija hapsila u današnjoj akciji, Life.ba

U saopćenju se navodi da su osumnjičene osobe pod istragom da su se na području Sarajeva i šire bavile neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, kao i krijumčarenjem opojnih droga iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te dalje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Evropske unije i na taj način sticale nezakonitu imovinsku korist.

Osumnjičeni se terete za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca iz Krivičnog zakona BiH.

LIFE:  (VIDEO) Kako je izgledao razgovor navijača i fudbalera FK Sarajevo poslije poraza
(FOTO/VIDEO) Ekskluzivni snimak policijske akcije: Evo kako je policija hapsila u današnjoj akciji, Life.ba

Posebni tim, koji je formirao komesar Uprave policije MUP-a KS-a Nusret Selimović, već duži vremenski period u svakodnevnom je kontaktu s Federalnom kriminalističko-istražnom i obavještajnom agencijom Sjedinjenih Američkih Država, odnosno FBI-em te Europolom uz čiju pomoć i u koordinaciji rade na složenim istragama.

Inače, ovo je nastavak velikih akcija koje u posljednje vrijeme sprovodi Uprava policije MUP-a KS na razbijanju organizovanih kriminalnih grupa.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopćeno je.

Policijska akcija je u toku.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like