FUCZ: U požaru u sarajevskom naselju Buća Potok nema povrijeđenih, pričinjena veća materijalna šteta

- Advertisement -

U požaru koji je jutros izbio u sarajevskom naselju Buća Potok nema povrijeđenih osoba, a pričinjena je veća materijalna šteta, podaci su Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Kako se navodi u izvještaju FUCZ pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo jutros su intervenisali u 7.35 sati u ulici Nusreta Prohića u Općini Novi Grad, gdje je došlo do požara više baraka, a požar je lokalizovan u 8.05 sati.

“U gašenju požara učestvovalo je 12 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila. Trenutno se radi na raskopavanju požara i likvidaciji”, navode iz FUCZ.

Vatrogasci su na području Čitluka juče od 9.40 do 20.20 sati gasili požar u Gradnićima, gdje je gorjela trava nisko i visoko rastinje.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac izgorio u požaru kod Busovače

“Pričinjena je veća materijalna šteta na voćnjacima, vinogradima, maslinama i košnicama pčela”, navodi se u izvještaju FUCZ

U gašenju ovog požara učestvovalo je i šest vatrogasaca sa dva vozila

iz Čapljine, dva vatrogasca s jednim vozilom iz Širokog Brijega i pet vatrogasca s tri vozila iz Ljubuškog, javlja Anadolu Agency (AA).

Na području opštine Stolac i dalje je aktivan požar na lokalitetu Derani, nema opasnosti po lokalno stanovništvo, a na terenu su pripadnici DVD i lokalno stanovništvo.

Na području Jablanice juče je porastom dnevne temperature na požarištu Donja Jablanica – Komadinovo vrelo iznad naseljenog mjesta Donja Jablanica došlo do pojave nekoliko požarnih čvorišta.

“Vatrogasci, dobrovoljci, volonteri izašli su na na teren pokušavajući eliminisati navedena požarna čvorišta. Teren je izuzetno težak, nepristupačan, za gašenje požara”, navode iz FUCZ i dodaju da se akcija gašenja nastavlja i danas.

PROČITAJTE JOŠ:  Učenik (15) preminuo nakon što je pretučen ispred škole

Od juče je na Ljubuši u Tomislavgradu požarom zahvaćen istočni dio gdje gori šuma, nisko rastinje i trava.

“Požar je momentalno većim dijelom pod kontrolom. Na požarištu dežuraju i gase djelatnici PVP Tomislavgrad, Šumarije i OSCZ Tomislavgrad”, navode iz FUCZ.

U Širokom vatrogasci su obilazili požarište u mjestu Kočerin na lokalitetu Rujan, gdje gori šuma, nisko rastinje i trava. Ovaj požar je aktivan od 14. avgusta, bio je ugašen ali se ponovo aktivirao i zbog nepristupačnog terena otežano je gašenje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Lukavcu prilikom tuče ubijen muškarac (35)

U Lukavcu se sinoć dogodio tragičan slučaj u kojem...

(VIDEO) Jak požar u Sarajevu: Vatrogasci se bore sa stihijom u Novopazarskoj ulici

U večernjim satima u Sarajevu je došlo do požara. Pripadnici...

Sajam knjiga u Sarajevu okupiće 150 izdavačkih kuća i stotine autora

Međunarodni sarajevski sajam knjiga, koji se ove godine održava...

Sarajevo: Zmija na Alipašinom Polju, građani sumnjaju da je poskok

Građani Sarajeva u naselju Alipašino Polje su se požalili...