Life newsSport

Građanska aktivistkinja Mersida Sadiković prezentirala kratki film ”Mladi umjetnici za mlade sportiste”

0

Aktivistkinja Mersida Sadiković zajedno je sa svojim timom osmislila projekat u sklopu kojeg je objavljen video o mladim talentima pod nazivom “Mladi umjetnici za mlade sportiste”. Projekat želi  prikazati stvarno stanje u društvu te ukazati na nebrigu vlasti prema mladim talentima.

Kako nam je potvrdila Mersida je na ovom projektu ,zajedno sa svojim timom, radila dva mjeseca. Kako je istakla, građanski aktivizam mora i treba biti snažniji, a naš glas se treba daleko čuti.

”Cilj projekta je ukazivanje na stvarno stanje u društvu i odnosa vlasti prema mladim talentima, pritisak kako na političare tako i na građanstvo da ne drže zatvorene oči, da se već jednom probude i kažu šta misle o stanju u kojem se nalazimo. Političarima skrenuti pažnju šta im je zadatak, zbog čega su postavljeni na svoje funkcije ”, kazala je Sadiković.

LIFE:  Bez pobjednika u susretu Željezničara i Slobode na Grbavici

Dodaje kako je građanski aktivizam ključan u svakom demokratskom društvu.

”Mi to nažalost ne prepoznajemo jer nemamo političko obrazovanje. Nemaju ga ni ovi na vlasti, ali su itekako uvezani da jedni druge pripaze, a mi građani smo rasparčani, ne znamo da djelujemo. Nadam se da će ovaj kratki film bar nekima otvoriti oči, pokazati da vole domovinu, da mladima žele dobro i sretan i uspješan razvoj kako u ličnom životu tako i u profesionalnom. Na ovome ja lično neću stati, pripremam drugi video u kojem su u fokusu i dalje mladi talenti”, istakla je Mersida Sadiković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like