HronikaLife news

Granični policajac otkrivao kriminalcima rute putem kojih mogu prenositi narkotike

0
Granični policajac otkrivao kriminalcima rute putem kojih mogu prenositi narkotike, Life.ba

Posebni tim MUP-a Kantona Sarajevo je u saradnji s Europolom i FBI-jem dešifrovao komunikaciju između pripadnika Granične policije BiH i kriminalnih struktura što je rezultiralo hapšenjem policijskog službenika.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni je bio u kontaktu sa pripadnicima organizirane kriminalne skupine koju u predmetu kodnog naziva “Golub” istražuje tim sastavljen od istražitelja krim policije i operativaca kriminalističko-obavještajne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Kako saznaje Klix.ba, pripadnik Jedinice GP Trebinje Šaban Kudo je pomagao kriminalcima na način da je uzimao novac za odavanje službenih tajni i informacija odnosno otkrivao im rute putem kojih mogu neometano prenositi veće količine narkotika.

On je za određen iznos novcima pripadnicima kriminalnih grupa govorio kuda tačno da se kreću prilikom prenošenja droge s teritorije BiH na teritorij druge države, a da ih pri tome ne otkriju granični policajci.

LIFE:  Zaposlenim u institucijama BiH povećani topli obrok i naknada za prevoz

Policijski službenici Granične policije BiH osumnjičenog su predali u nadležnost Tužilaštva BiH, koji će ispitati osumnjičenog te donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, prenosi Klix.ba.

Kako nezvanično saznajemo, posebno formirani tim sarajevske policije nastavlja intenzivno raditi na otkrivanju članova organizovanih kriminalnih grupa koji su u proteklom periodu proizvodili, trgovali i distribuirali narkotike u Bosni i Hercegovini, ali i van granica zemlje.

Do informacija istražitelji dolaze dešifrovanjem poruka s obzirom da su kriminalci koristili posebne telefone Sky i Anom aplikacije, tako da se u narednom periodu mogu očekivati nove akcije.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like