Granični policajac otkrivao kriminalcima rute putem kojih mogu prenositi narkotike

- Advertisement -

Posebni tim MUP-a Kantona Sarajevo je u saradnji s Europolom i FBI-jem dešifrovao komunikaciju između pripadnika Granične policije BiH i kriminalnih struktura što je rezultiralo hapšenjem policijskog službenika.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni je bio u kontaktu sa pripadnicima organizirane kriminalne skupine koju u predmetu kodnog naziva “Golub” istražuje tim sastavljen od istražitelja krim policije i operativaca kriminalističko-obavještajne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Kako saznaje Klix.ba, pripadnik Jedinice GP Trebinje Šaban Kudo je pomagao kriminalcima na način da je uzimao novac za odavanje službenih tajni i informacija odnosno otkrivao im rute putem kojih mogu neometano prenositi veće količine narkotika.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Austriji: U lavini poginula najmanje jedna osoba

On je za određen iznos novcima pripadnicima kriminalnih grupa govorio kuda tačno da se kreću prilikom prenošenja droge s teritorije BiH na teritorij druge države, a da ih pri tome ne otkriju granični policajci.

Policijski službenici Granične policije BiH osumnjičenog su predali u nadležnost Tužilaštva BiH, koji će ispitati osumnjičenog te donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, prenosi Klix.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Kako nezvanično saznajemo, posebno formirani tim sarajevske policije nastavlja intenzivno raditi na otkrivanju članova organizovanih kriminalnih grupa koji su u proteklom periodu proizvodili, trgovali i distribuirali narkotike u Bosni i Hercegovini, ali i van granica zemlje.

Do informacija istražitelji dolaze dešifrovanjem poruka s obzirom da su kriminalci koristili posebne telefone Sky i Anom aplikacije, tako da se u narednom periodu mogu očekivati nove akcije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...