Herceg najavio ukidanje policijskog sata u HNŽ-u (VIDEO)

- Advertisement -

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, nakon sastanka s izaslanstvom Vlade FBiH, najavio je ukidanje policijskog sata na području Županije.

– Mjere koje su donesene do sada, prije svega mjere ograničenja kretanja, tzv. policijski sat koji je danas ukinut, to je mjera koja je u našim uvjetima dala i davala rezultate, kao i mjera rada ugostiteljskih i turističkih objekata, broja ljudi koji će se okupljati u zatvorenom i otvorenom prostoru. Nakon ovog sastanka će naš županijski stožer sjesti i donijeti određene mjere tako da možemo očekivati da od sutra imamo jednu prilično normaliziranu situaciju – kazao je Herceg.

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH, predvođeno federalnim premijerom Fadilom Novalićem, posjetilo je u četvrtak Vladu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u Mostaru gdje su s premijerom te vlade i ministrima razgovarali o projektima pomoći nižim razinama vlasti u sanaciji posljedica pandemije te infrastrukturnim projektima koje financira Vlada FBiH na području HNŽ-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Stravičan sudar kod Kalesije: Povrijeđene četiri osobe

Kada su u pitanju mjere pomoći realnom sektoru, prije svega turizmu, koji je po Hercegovim riječima najteže pogođen u vrijeme pandemije, najavljena je ne samo financijska pomoć nego i pomoći oko uvjeta ulaska stranih turista u zemlju kroz adekvatnije reguliranje prekograničnog prometa.

– Poslat ćemo snažnu poruku prema Vijeću ministara da se regulira pitanje dolazaka, prolazaka i boravaka turista i ostalih na našem području u narednom ljetnom razdoblju – kazao je Herceg.

Najavio je kako će u nastavku sastanka biti riječi i o zakonu o raspodjeli javnih prihoda, kao i o potpori viših razina kada je u pitanju županijski proračun.

– Vi ste vidjeli da se proračun županije, koji je smanjen u odnosu na prošlu godinu, slabije puni ovih prvih pet mjeseci i tu očekujemo jednu financijsku injekciju s federalne razine kao i prošle godine, ako se uspije regulirati ovaj kreditni aranžman s MMF-om – naglasio je Herceg.

PROČITAJTE JOŠ:  Popravlja se željeznička pruga u Mostaru, saobraćaj bi trebao biti uspostavljen do ponoći

Dodao je kako je sastanak bio i prilika zahvaliti Vladi FBiH na nizu potpora u različitim područjima.

– Nešto što smo posebno danas istaknuli je naš korona-zakon, suradnja s Razvojnom bankom Federacije BiH gdje imamo jako dobar aranžman, planiramo ga ove godine obnoviti, proširiti i povećati kreditni portfolio. Čitav niz važnih tema koje smo do sada i koje ćemo u nastavku sastanka otvoriti s federalnom razinom – kazao je Herceg.

Na kraju je istaknuo kako i dalje očekuje potporu s viših razina, osobito s federalne, te dobru suradnju na relaciji Federacije BiH – HNŽ, poput one kakvu Vlada HNŽ-a ima s našim nižim razinama lokalne samouprave u HNŽ-u.

U radnom posjetu izaslanstva Vlade FBiH pored premijera Novalića bili su i federalna ministrica financija Jelka Milićević, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...