Hotel sa pet zvjezdica u Turskoj se pretvorio u noćnu moru – Srbijanac ostao gladan

- Advertisement -

Igor Rogan riješio je da i ove godine ljetuje u Turskoj, platio je “ultra all inclusive” uslugu 3.600 eura, a tamo je dobio uslugu zbog koje je zažalio, saznaje Crna-hronika.info.

Igor Rogan iz Zemuna godinama ljetuje u Turskoj, pa je i ove godine ljetnji odmor želio da provede u ovoj zemlji, prije svega zbog bogatog programa za djecu.

Nije ni slutio da će mu se “all inclusive” hotel sa pet zvjezdica pretvoriti u noćnu moru.

On je ljetovao u Kemeru, a nakon ovogodišnjeg iskustva, vrlo je vjerovatno da će proći neko vrijeme dok ne odluči da ponovo posjeti tursku obalu, piše B92.net.

Sa trudnom suprugom i trojicom sinova odlučio je da ljetuje preko jedne turističke agencije, i na osnovu njihove ponude na sajtu su rezervisali hotel sa pet zvjezdica “ultra all inclusive” varijantu, koju su za sedam dana platili 3.600 eura.

Na sajtu je pisalo da se u okviru hotela nalaze dva akva-parka i da mogu oba i da se koriste. Kako priznaje, to im je bilo veoma bitno zbog djece i njihove zabave na ljetovanju.

SAGA KROZ KOJU PROLAZI PORODICA

Međutim, od trenutka kada su stigli u Kemer počela je saga.

“Mi dolazimo u hotel 23. juna (do 30. juna je trajalo putovanje) i na recepciji hotela saznajemo da pola sadržaja koji se nalazi na sajtu agencije ne postoji. Hotel se razdvojio prošle godine i sada su to dva hotela i sada onaj dio sa akva-parkom koji je bio predviđen za malu djecu ne postoji, ne možemo da ga koristimo. Imamo samo jedan akva-park, koji je ekstremni akva-park, a koji djeca ne mogu da koriste”, rekao je Igor za B92.net.

To je bio samo početak odmotavanja klupka.

PROČITAJTE JOŠ:  Savjeti poznatog nutricioniste o ishrani tokom ramazana: Ne preskačite sehur, iftar podijelite na dva dijela
Nisu mogli doći do obroka u restoranu

“Tu krećemo čitavu sagu sa njima. Hrana je bila užasna, 50 minuta smo čekali u redu da bilo šta jedemo. Tuče su bile za meso. Hranili smo se u Meku u Kemeru, jer nismo mogli da dođemo do obroka u restoranu, jer kada bismo došli na red, više ničega ne bi bilo”, rekao je Rogan.

Dodao je da je on krenuo na put autom, dok je njegova supruga sa djecom otišla avionom na destinaciju. Osim hrane i već očiglednog saznanja da hotel ne sadrži dva akva-parka kako je stajalo u opisu ponude, porodica Rogan nije bila zadovoljna ni čistoćom u čitavom hotelu.

“Reakciju smo uputili prve večeri, kada smo vidjeli kakva je situacija. U zakonskom roku smo se obratili vodiču, koji je rekao da otvaraju kancelarije sutra u 9 i da se tada jave”, otkrio je Rogan.

Sutradan su ih dočekale dvije ponude: ili da ih premjeste u jeftiniji hotel bez doplate ili da ih premjeste u hotel u Beleku, ali uz doplatu od 1.500 eura.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

“Sramota je to što ste nam ponudili. Sramota za to jeftinije, a za ovo skuplje ću vam doplatiti i 500 eura za obje porodice”, rekao je Igor odmah vodiču, ali mu je gospodin odgovorio da ta opcija nije izvodljiva.

Odmor iz snova koji su sanjali pretvorio se u noćnu moru.

Kada su se vratili sa ljetovanja, prvo su napisali žalbu i prijavili inspekciji slučaj, te stupili u kontakt sa Republičkom unijom potrošača. Kako je Igor priznao, od trenutka kad su počele prve žalbe, agencija je nekoliko puta sklanjala i ponovo stavljala sporni hotel u svoju ponudu.

U trenutku razgovora sa redakcijom portala B92.net Igor je bio kod advokata, gde je pripremao opomenu pred tužbu.

“Moj zahtjev je da se vrati sav novac, to je dio materijalne štete. Odlučio sam se na taj hotel zbog njihovog lažnog predstavljanja. Moja misija je da budu kažnjeni za svoje ponašanje.”

Kako kaže, novac mu nije satisfakcija i zna da je moguće da prođu godine dok pravda ne bude zadovoljena.

“Dobio, ne dobio, to dugujem djeci koja su potencijalno mogla da budu gladna, da nisam bio kolima”, završava priču nezadovoljni turista.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...