Hrvatska: Potres oštetio kasarnu u Petrinji, evakuiraju se smješteni civili

- Advertisement -

Statičari rade na detaljnim izvidima oštećenja objekata vojarne u Petrinji u kojoj se trenutno nalazi 211 civila, nakon čega će se pristupiti njihovoj sanaciji.

Uslijed snažnih potresa koji su krajem 2020. godine pogodili Sisačko-moslavačku županiju, nastala su određena oštećenja na pojedinim objektima u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Riječ je o oštećenjima kao što je napuknuće žbuke, a sanaciji oštećenja pristupit će se odmah, navodi se.

„Na terenu su angažirane stručne službe koje u suradnji s projektantima, statičarima i konstruktorima obavljaju detaljniji pregled objekata petrinjske vojarne kako bi se u konačnici mogli poduzeti daljnji koraci u cilju otklanjanja nastalih oštećenja”, priopćio je MORH, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Vozači, oprez: Privremeno zatvoren granični prelaz između BiH i Hrvatske

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić istaknuo je kako je u svakom trenutku najvažnije voditi brigu o sigurnosti svih koji su smješteni u petrinjskoj vojarni te brzo i spremno reagirati na svaku moguću ugrozu.

„Uslijed čestih podrhtavanja tla na području Sisačko-moslavačke županije ustanovljeno je kako je nužno iz sigurnosnih razloga smanjiti smještajne kapacitete u petrinjskoj vojarni“, zaključio je ministar Banožić.

Nastala oštećenja na vojarni u Petrinji nisu uzrokovala prestanak koordiniranih aktivnosti Hrvatske vojske i ostalih članova Stožera civilne zaštite RH za uklanjanje posljedica razornog potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije u vojarni u Petrinji koja je u posljednjih tjedan dana bila privremeni smještaj za civilne osobe i u kojoj se trenutno nalazi 211 civila, ističe MORH.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća na ulazu u Tarčin kod Sarajeva: Povrijeđene tri osobe

Pripadnici Hrvatske vojske nastavljaju s aktivnostima, a jučer su sudjelovali u potpori izmještanja 50 nepokretnih osoba iz vojarne u Petrinji u Dom za starije u Topuskom, a tijekom današnjeg dana, sudjelovat će u potpori preseljenja oko njih 60. Preseljenje se provodi u suradnji s nadležnim civilnim institucijama obzirom da vojarna nije adekvatna za smještaj nepokretnih, starih i nemoćnih osoba, poručuje MORH.

U petrinjskoj vojarni se nalaze prostori za rad Stožera civilne zaštite RH za uklanjanje posljedica razornog potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, Taktičko operativno središte Hrvatske vojske te 300-tinjak pripadnika postrojbi Hrvatske vojske koji u posljednjih tjedan dana daju potporu u otklanjanju posljedica potresa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...