Life news

Hrvatska: Vlada ograničava maksimalnu cijenu dizela i benzina

0
Hrvatska: Vlada ograničava maksimalnu cijenu dizela i benzina, Life.ba
Zagreb, ilustracija

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici donosi uredbu kojom će na mjesec dana ograničiti cijene benzina i dizela koje se u proteklom periodu dosegle najviše cijene u povijesti.

Vlada Hrvatske danas donosi uredbu vezanu uz zakon o naftnim derivatima, najavio je premijer Andrej Plenković, pojasnivši kako ta uredba omogućava Vladi Hrvatske da uređuje maksimalnu cijenu motornog benzina i dizelskog goriva.

“Mi smo danas, uzimajući u obzir današnji ekonomski trenutak, nepredvidivost cijene nafte na svjetskom tržištu i utjecaj cijene goriva na ukupnu ekonomsku aktivnost i standard građana, s ciljem neometanog daljnjeg gospodarskog oporavka, odlučili iskoristiti mogućnost da na rok od 30 dana stabiliziramo cijene motornog benzina i dizelskog goriva”, izjavio je Plenković, javlja Anadolu Agency (AA)

LIFE:  U Hrvatskoj počeo popis stanovništva

Stoga će Vlada danas, rekao je Plenković, donijeti uredbu kojom se cijena motornog benzina ograničava na 11 kuna i 10 lipa (1,48 eura), a dizelskoga goriva na 11 kuna (1,46 eura).

Plenković je najavio kako će Vlada nastaviti pratiti kretanje cijena goriva na svjetskom tržištu i u regiji te po potrebi reagirati.

Cijena eurodizela danas se u Hrvatskoj kreće oko 11,40 kuna, a eurosupera 95 oko 11,35 kuna.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like