Hunt i Iffland osigurali titule, ovog vikenda završnica Red Bull Cliff Diving sezone

- Advertisement -

Na takmičenju Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2021 u Apuliji, aktuelni šampioni su jednu stanicu prije kraja sezone odbranili titule. Već ovog vikenda na rasporedu je i završno takmičenje u Polignano a Mareu.

Takmičenje najboljih svjetskih cliff divera na jugu Italije, u Apuliji, proteklo je u znaku aktuelnih prvaka, Australke Rhiannan Iffland i Garyja Hunta, koji od ove godine nastupa za Francusku. Zahvaljujući pobjedama na pretposljednjoj stanici sezone, uspješno su odbranili šampionske titule.

Iffland je u Italiji upisala 12 uzastopnu pobjedu i ovjerila svoju petu titulu prvakinje u isto toliko sezona. Drugo i treće mjesto zauzele su Kanađanke Jessice Macaulay i Molly Carlson.

„Jako sam ponosna“, izjavila je Iffland nakon pobjede. „Stavila sam sebe samu pod dodatni pritisak, znajući da bih danas mogla osigurati titulu. S obzirom na loše vremenske uslove, nisam to trebala činiti, ali sada sam jako sretna. Mogu biti opuštena prije posljednjeg takmičenja sezone.“

PROČITAJTE JOŠ:  Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika Općine Stari Grad

U kategoriji muškaraca, Hunt je došao do 42. pobjede u karijeri i tako osigurao svoj deveti naslov prvaka u 12 sezona.

„Nakon prve stanice ove godine, znao sam da će biti vrlo teško. Svi su bili u zaista dobroj formi“, rekao je Hunt. „Ponosan sam jer sam se borio i držao kontinuitet cijelu sezonu. Nisam želio biti pod pritiskom još četiri dana, tako da sada uživam i bit ću spreman za dobar nastup narednih dana, uz manje stresa.“

Huntu su se na pobjedničkom postolju pridružili njegovi najbliži rivali ove sezone, Rumuni Constantin PopovPopovic i Catalin Preda, koji su zauzeli drugo i treće mjesto.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Situacija u ukupnom poretku identična je rezultatima iz Apulije. Jedno takmičenje prije kraja sezone, prednost Iffland i Hunta je nedostižna za njihove suparnike, tako da su već sada osigurali nove titule.

Svjetska cliff diving elita ostaje na jugu Italije, gdje predstojećeg vikenda u Polignano a Mareu slijedi posljednje ovogodišnje takmičenje na visini od 27 (muškarci) odnosno 21 metar (žene). Iako je odluka o titulama već pala, očekuje se zanimljivo takmičenje i neizvjesna borba za plasman među prvih četiri, koji donosi automatsku kvalifikaciju za sezonu 2022.

Finale takmičenja u Polignanu bit će prenošeno direktno na Red Bull TV i YouTube kanalu prvenstva, u nedjelju 26. septembra od 14 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...