Life news

I vlast i oporba u Mostaru složni oko povećanja plaća djelatnicima Gradske uprave 

0
I vlast i oporba u Mostaru složni oko povećanja plaća djelatnicima Gradske uprave , Life.ba

Jedna od zanimljivijih točaka na sjednici Gradskog vijeća Mostara koja je na rasporedu 12. 5. je ona koja se odnosi na digitalnu transformaciju Grada.

To bi u konačnici značilo da će Mostar početi pratiti svjetske trendove, te gradskim administrativcima olakšati posao i što je važnije – građanima olakšati pristup dokumentima.

Na kraju, kada sve to zaživi, ako zaživi, građani će klikom s računala moći dobiti dokumente na koje danas čekaju u dugačkim redovima i trpe počesto uvrede djelatnika na šalterima.

Na dnevnu redu naći će se i povećanja plaća djelatnicima Gradske uprave. I ova odluka će prema najavama glatko proći, jer će ju podržati i oporba. Napominju kako je posljednji put plaća povećana prije deceniju, te kako su od toga dana do danas sve namirnice, robe i usluge drastično poskupili, što je razlog zbog koga će odluka biti prohodna. Usput, oporba će tražiti sistematizaciju radnih mjesta, jer smatraju kako je posljednja urađena mimo zakona, s obzirom da ju je donio gradonačelnik, bez suglasnosti Vijeća.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like