Indigo objavio teaser za novi album Victoria

- Advertisement -

Victoria je naziv novog albuma domaćeg producenta Indiga, otkriveno je prvim objavljenim teaserom. Producent iz muzičke kuće Fm Jam dosadašnjih 10 godina rada obilježava svojim prvim solo albumom.

Teaser otkriva djelić muzike sa dolazećeg izdanja, i obećava mističnu instrumentalnu atmosferu koju će album nositi. Prethodno je Indigo nagovijestio kako će album Victoria biti “muzika za film koji ne postoji”. Dodatnu potvrdu tome kako će nas ovaj projekat voditi u nove i nepoznate svjetove, obećava i suradnja sa sarajevskim umjetnikom Enisom Čišićem. Uz Indigov futuristični zvuk, Enis kreira vizuelni identitet albuma, što nam garantuje nezaboravno audiovizuelno iskustvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Prvi single sa ovog izdanja obradovat će nas jako brzo, s obzirom na to da je u pripremi objavljivanje pjesme Wolves. Nedugo nakon toga na svim digitalnim platformama imat ćemo priliku poslušati kompletan album Victoria.

U proteklih 10 godina Indigo se bavio produkcijom za mnoge izvođače u regiji, a posebno se istakao radeći kompletnu muziku i produkciju za tri zajednička albuma “Putanja”, “Egzil” i “20/20” skupa sa Frenkijem i Kontrom. Albumi su snimani u Red Bull muzičkim studijima na tri kontinenta – u Berlinu, Tokiju i Los Angelesu. Saradnja sa Red Bullom nastavlja se i na izdanju Victoria, a podršku projektu dao je i Goethe Institut u BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Grupa ZAR 15. aprila predstavlja pjesmu "Žurim" na kojoj su ugostili legendarnog Brunu Langera

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...