Life news

Infektolog – Niko ne zna koliko će još biti sojeva koronavirusa, no kako je krenulo vjerovatno će ih biti više od grčkog alfabeta (VIDEO)

0

Infektolog dr. Jurica Arapović izjavio je u četvrtak u Mostaru kako nije siguran koliko će još biti novih sojeva koronavirusa, no kako je krenulo vjerojatno će ih biti više od grčkog alfabeta.

–  Prije godinu dana sam izjavio da nikada nećemo iskorijeniti koronavirusnu infekciju. Ona samo može biti blaža i jenjavati ako se adekvatno cijepimo i procijepimo preko 70 posto, koje mi, zapravo, još nismo dosegnuli – kazao je Arapović i ustvrdio kako “neće biti grčkog alfabeta koliko će biti novih sojeva”.

Nažalost, dodao je, svjedoci smo situacije da dolaze novi sojevi i tko zna koliko će ih uskoro doći.

– Trebamo razmišljati hoćemo li ići na osobnu odgovornost građana i nuditi cjepiva ili će se uskoro dogoditi nešto što će možda i prva Europska unija pokrenuti, da se uvede obvezno cijepljenje – naglasio je.

LIFE:  Bulajić: Pandža i Božović odlaze, čekamo izjašnjenje ostalih igrača

Mišljenja je kako politika i ekonomija moraju usmjeriti snage u prevenciju ove bolesti.

– Dosad se pokazalo kako su sve zarazne bolesti koje su vladale čovjekom, zapravo promašena teza politike, znanosti i upravljanja takvom zaraznom bolešću – istaknuo je Arapović.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like