Ivković: Utakmicu s Posušjem moramo shvatiti kao težu od one s Borcem i Tuzlom

- Advertisement -

Fudbaleri Željezničara u 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju gostuje ekipi Posušja.

Plavi žele nastaviti seriju bez poraza i u ovom susret imaju ulogu favorita. No, trener Željezničara Tomislav Ivković ističe da utakmicu s Posušjem moraju shvatiti kao težu od onih što su bile protiv Borca i Tuzle.

– To je ekipa koja loše stoji na tablici, ali kako igraju i šta pružaju to ne zaslužuju. Govorim od prvog dana da smo mi radna ekipa, da svaku utakmicu moramo dati 110 posto kako bismo imali pozitivan rezultat. Ovo je vrlo važna utakmica da vidim karakter, koji je neosporan, da vidim kakav je karakter u utakmicama gdje nas smatraju da smo favoriti, ali ja ne. Liga je ovakva kakva je. Razlika između ekipa je mala, bez obzira na položaj na tabeli, moramo biti koncentrisani, na njihovom nivou borbenosti i duela i moramo nastojati da kroz igru probamo doći do pozitivnog rezultata – kazao je Ivković.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća na ulazu u Tarčin kod Sarajeva: Povrijeđene tri osobe

Dodaje da u svakoj utakmici igrači stvaraju prilike ali da još ima problema u realizaciji.

– Ali, uvijek govorim da je najbitnije doći i napraviti šansu, što je najteže. Samim time što više napraviš šansi imaš više mogućnosti da pobijediš. Ova promjena sistema koju smo napravili u zadnje 3-4 utakmice, pa onda variramo u toku utakmice zavisno od protivnika, je donijela pomak u igri. Ali, isto tako iziskuje puno trke i još više rada u onom drugom sistemu. Mi kroz igru moramo stvarati šanse i kroz igru pobjeđivati, jer drugačije ne znamo – naglasio je trener Željezničara.

Prvotimac Mate Crnčević potcrtao je da je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone te da iz kola u kolo usvajaju trenerove zamisli.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Starom Gradu: Bačena bomba na kuću načelnika Irfana Čengića

– Mi u početku smo stvarali dosta šansi, ali kada ne pobijedite to ne izgleda idealno. Sada nam se protiv Tuzle otvorilo u 3-4 minuti utakmice i bilo je psihološki puno lakše nastaviti utakmicu. U Posušju će biti puno teže. Protiv Tuzle je derbi, igrali smo na domaćem terenu, pred našim navijačima, koji nam daju 50 posto više snage. Igraćemo pred punim stadionom. Nedjelja je, jedan sat, lijepo vrijeme se očekuje. Ali, vidim i naši navijači dolaze, tako da ne sumnjam da će napraviti dobru atmosferu i da ćemo se osjećati kao da igramo na Grbavici – rekao je Crnčević.

Željezničar nakon 13 kola zauzima šesto mjesto na tabeli sa 18 bodova, deset više od Posušja koje je na pretposljednjem mjestu.

Utakmica se igra u nedjelju od 13 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...