Life newsSport

Kako je Zoran Vulić govorio o Ivici Osimu: Kakav Mourinho, kakav Guardiola 

0
Kako je Zoran Vulić govorio o Ivici Osimu: Kakav Mourinho, kakav Guardiola , Life.ba
Ivica Osim

Zoran Vulić je poznato trenersko ime na prostorima bivše Jugoslavije. Igračku karijeru je počeo i završio u Hajduku. I njegov otac Ante bio je golman pomenutog kluba. U pet mandata vodio je splitske Bijele, a trener s hajdučkim pečatom pružao je posebnu emociju u radu. Kao trener je 2001. godine dotako vrh sa ”Majstorima s mora”, a potom i nacionalni kup dvije godine poslije.

U vrijeme igračke karijere bio je standardni član reprezentacije Jugoslavije, a izuzetno je cijenio Ivicu Osima koji je bio selektor državnog tima, a koji je preminuo 1. maja. Između ostalog, Vulić je ovo izjavio za Osima.

”To je bio vanserijski trener. Kakav Mourinho, kakav Guardiola. Još ako pogledate uslove koji oni imaju, a kakvi su prije bili. To se ne može porediti. Za mene je jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Žao mi je i zbog njega što nismo uspjeli još više. Osim je enciklopedija nogometa, jedan genijalac. Čovjek kod kojeg ste znali da ćete napredovati. I što je najvažnije, bio je izuzetno pošten prema igračima. Zaslužuje kapu do poda”, kazao je Vulić u jednom od intervjua našem portalu.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like