Kako je Zoran Vulić govorio o Ivici Osimu: Kakav Mourinho, kakav Guardiola 

- Advertisement -

Zoran Vulić je poznato trenersko ime na prostorima bivše Jugoslavije. Igračku karijeru je počeo i završio u Hajduku. I njegov otac Ante bio je golman pomenutog kluba. U pet mandata vodio je splitske Bijele, a trener s hajdučkim pečatom pružao je posebnu emociju u radu. Kao trener je 2001. godine dotako vrh sa ”Majstorima s mora”, a potom i nacionalni kup dvije godine poslije.

U vrijeme igračke karijere bio je standardni član reprezentacije Jugoslavije, a izuzetno je cijenio Ivicu Osima koji je bio selektor državnog tima, a koji je preminuo 1. maja. Između ostalog, Vulić je ovo izjavio za Osima.

PROČITAJTE JOŠ:  U saobraćajnoj nesreći kod Posušja poginula 32-godišnjakinja sa Ilidže

”To je bio vanserijski trener. Kakav Mourinho, kakav Guardiola. Još ako pogledate uslove koji oni imaju, a kakvi su prije bili. To se ne može porediti. Za mene je jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Žao mi je i zbog njega što nismo uspjeli još više. Osim je enciklopedija nogometa, jedan genijalac. Čovjek kod kojeg ste znali da ćete napredovati. I što je najvažnije, bio je izuzetno pošten prema igračima. Zaslužuje kapu do poda”, kazao je Vulić u jednom od intervjua našem portalu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...