Life news

Karim Benzema osuđen na godinu zatvora

0
Karim Benzema osuđen na godinu zatvora, Life.ba
Karim Benzema (D)

Fudbalski reprezentativac Francuske i napadač Real Madrida Karim Benzema osuđen je uslovno na godinu dana zatvora te proglašen krivim za ucjenu.

Sud u Versaillesu izrekao je presudu Benzemi u sudskom postupku u kojem je optužen za ucjenu francuskog fudbalera Mathieua Valbuene.

U presudi je navedeno da je Benzema bio lično umiješan u ovaj incident zbog čega je osuđen na godinu dana zatvora uslovno i novčanu kaznu od 75.000 eura.

Benzemin advokat je izjavio da će se žaliti na ovu odluku suda.

Tužilaštvo je za Benzemu tražilo uslovnu kaznu zatvora od 10 mjeseci i novčanu kaznu od 75.000 eura.

Predsjednik Fudbalske federacije Francuske Noel Le Graet je u izjavi prije dvije sedmice rekao da, ako Benzema bude proglašen krivim u ovom slučaju, neće biti izbačen iz reprezentacije Francuske, javlja Anadolu Agency (AA).

LIFE:  Ovog vikenda na Vlašiću prvi fudbalski turnir za dječake

Istraga protiv Benzeme provedena je u okviru “pokušaja pljačke imovine Mathieua Valbuene”, koji trenutno igra za grčki Olimpiyakos. U predmetu se tvrdilo da je Valbuena ucijenjen slanjem povjerljivog videa iz privatnog života i da je od njega traženo 150.000 eura.

Protiv Karima Benzeme i ostalih optuženih po navedenim optužbama je 5. novembra 2015. godine pokrenuta tužba, zbog čega je selektor Francuske Didier Deschamps ”zatvorio vrata” nacionalnog tima Benzemi.

Benzema je ponovo pozvan u reprezentaciju Francuske u maju ove godine.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like