Life news

Kendall Jenner o borbi sa anksioznošću: Imala sam lude napade panike

0
Kendall Jenner o borbi sa anksioznošću: Imala sam lude napade panike, Life.ba
CANNES, FRANCE - MAY 20: US model Kendall Jenner arrives for the film '120 Battements par Minute' (Beats per Minute) in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 20, 2017. ( Mustafa Yalçın - Anadolu Agency )

Kendall Jenner otvoreno je govorila o svojoj borbi s anksioznošću i načinima kako je prevazišla napade panike.

Kendall je navela da je počela da piše dnevnik i na taj način izbacuje iz sebe sve što je muči.

“Važno je imati prostor koji je samo za tebe gdje možeš da ispustiš svoju sreću. Tvoj bijes, frustracije i stres, stvari koje te plaše napolje, stvari koje vas čine sretnim, pa čak i samo ideje”, rekla je.

Ona je dodala i da je njen dnevnik staromodan, te da ga nakon pisanja zaključava. Potom je dodala da je čitanje jedan od načina kako prevazilazi ovo teško stanje.

“Imala sam napad panike prije dvije noći i samo sam pomislila: ’Oh, ali znaš šta? Samo ću uzeti ovu knjigu u ruke i pokušati da zaboravim'”, rekla je ona.

Kendal smatra da je čitanje odličan oblik terapije.

“Jednostavno volim da imam stvari koje su za mene i nikog drugog, znate? Osjećam da je čitanje jedna od tih stvari”, dodala je.

LIFE:  "Ovo šta sam večeras doživio, pa to ne bi dao ni životinji" Radnik se oglasio, pa otkrio kakvi su uslovi rada u Dalmaciji

Ona je i ranije govorila o tome da se privatno suočava s anksioznošću, ali i da joj je glavna podrška bila njena majka Kris Jenner.

“Odvela me je da posjetim brojne ljekare samo da bi se uvjerila da je sve u redu fizički, a ja sam bila. Niko mi nikada nije rekao da imam anksioznost. Možda negdje prije tri godine, prije četiri godine, vratilo se potpuno i imala bih lude napade panike. Konačno sam dobila informacije koje su mi bile potrebne o tome”, kazala je.

Istakla je da sebe neće nazvati nesretnom, ali da su predsrasude da zbog svog bogatstva nema o čemu da se brine.

“Bez obzira šta neko ima ili nema, to ne znači da nema osjećanja i emocije iz stvarnog života”, zaključila je.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like