Life news

Ključni most između SAD-a i Kanade ponovo otvoren

0
Ključni most između SAD-a i Kanade ponovo otvoren, Life.ba

Najprometniji granični prijelaz između SAD-a i Kanade otvoren je u ponedjeljak nakon što su ga demonstranti koji su protestovali protiv COVID-19 mjera blokirali gotovo sedmicu dana, ali veći protest u glavnom gradu Ottawi i dalje traje.

Demonstracije protiv COVID-19 ograničenja i drugih problema blokirale su nekoliko prijelaza duž američko-kanadske granice i naštetile privredama obje zemlje. Oni su također potakli slične skupove u Francuskoj, Novom Zelandu i Nizozemskoj. Američko ministarstvo domovinske sigurnosti upozorilo je da bi se u Sjedinjenim Državama mogli desiti protesti vozača kamiona, prenosi Associated Press.

LIFE:  Sudar dva automobila u Sarajevu, nema povrijeđenih

Policija u Windsoru u Ontariju uhapsila je 25 do 30 demonstranata i odvukla nekoliko vozila u nedjelju u blizini mosta Ambasador, koji povezuje Windsor i brojne kanadske automobilske tvornice s Detroitom. Most je ponovo otvoren za promet u nedjelju kasno navečer, potvrdila je glasnogovornica vlasnika mosta, Detroit International Bridge Co. Kanadska granična služba također je potvrdila da je most otvoren.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like