HronikaLife news

KO je ubijeni u jutrošnjoj pucnjavi u Grudama? Poznat je po dobicima na kladionici i feštama

0
KO je ubijeni u jutrošnjoj pucnjavi u Grudama? Poznat je po dobicima na kladionici i feštama, Life.ba

Velimir Bušićjedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, jedan je od dvojice ubijenih u sinoćnjoj pucnjavi u Grudama.

Bušić je bio poznati preduzetnik, ali nije to jedini razlog zbog kojeg je poznat. Naime, mnogi ga pamte i po velikim dobicima na sportskom klađenju, piše 24sata.

Tako je 2005. godine postao rekorder u dobitku. Uplatio je oko 4.500 kuna (oko 600 evra) na 88 listića u četiri hrvatske i tri bosansko-hercegovačke kladionice, i pogodivši sve kombinacije zaradio više od 8 miliona kuna (više od milion evra).

Bušić je tada za Jutarnji list rekao da je uglavnom dobijao od 250 do 600 hiljada kuna. Svaki put kada je njegov dobitak iznosio više od 100 hiljada kuna, on je priređivao fešte za prijatelje i radnike svog preduzeća.

Govorio je kako se kladi samo na sportove koje može kvalitetno da prati preko medija – fudbal, rukomet i košarku.

Bušić je 2006. godine zbog rekordnog višemilionskog dobitka “u crno zavio” kladionice u Hrvatskoj i BiH. Naime, navodno su zbog njega kladionice ograničile broj uplata i dobitak po jednom listiću.

LIFE:  Italijanski bokser hrvatskog porijekla izboden na plaži u Italiji!

Bušić je u Hercegovini bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Podsetimo, Bušić je ubijen u pucnjavi koja se dogodila noćas dva sata iza ponoći tokom proslave u Gradama kada je jedna osoba, koja je sedela u lokalnom kafiću s društvom, otišla kuće po pušku, a pri povratku otvorila vatru i usmrtila Bušća i još jednu osobu, a dve ranila.

Jedna osoba je zadobila lakše povrede, dok je drugoj amputirana noga u SKB Mostar.

Pored Velimira Bušića, ubijen je i 34-godišnji Mate Grizelj. Zašto je došlo do pucnjave i koji je bio povod za svađu za sada nije poznato.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like