Konstituiran novi saziv Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS

- Advertisement -

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom (2019-nCoV), u svom novom sazivu članstva, održao je danas konstituirajuću sjednicu.

Ministar zdravstva KS prof.dr. Haris Vranić, zbog poštivanja epidemioloških mjera, a osnovom pozitivnih rezultata testa na koronavirus, danas nije predsjedavao sjednicom Kriznog štaba.

Po prenosu ovlasti sjednicom je predsjedavao član Kriznog štaba dr. Ednan Drljević, specijalista infektolog, koji je na današnjoj sjednici sa članovima Kriznog štaba razgovarao o jasnoj misiji i viziji ovog tijela Ministarstva zdravstva KS, kao stručnog savjetodavnog tijela Ministarstva.

PROČITAJTE JOŠ:  Islamska zajednica BiH odredila iznos vitri za ovu godinu

Na današnjoj sjednici je zaključeno da će Krizni štab nastaviti svoje aktivnosti u cilju unapređenja zdravlja stanovništva i rada zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo.

Članovi Kriznog štaba će iz svojih specijalističkih oblasti predlagati provodive pristupe aktuelnim problemima i situacijama izazvanih novim koronavirusom (2019-nCoV), kao osnovama donošenja odluka ministra i Vlade KS.

Imunizacija stanovništva Kantona Sarajevo je prioritet i vakcinacija, prema mišljenju struke ovog tijela, nema alternativu.

PROČITAJTE JOŠ:  Apel za pomoć Jasmini Smajić iz Konjica: Za operaciju u Istanbulu potrebno 7.750 eura

Stanje na skijalištima i postupanje prema pravilnicima organizatora o postupanja u Covidu-19 kao obaveza i odgovornost organizatora skijališta je razmatrano u smjeru pooštravanja poštivanja epidemioloških mjera sa mogućnosti i zatvaranja skijališta po ugledu na zemlje u okruženju, unapređenje testiranja uvođenjem novih metoda i protokola za liječenje, bile su osnovne teme današnje sjednice Kriznog štaba, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...