DogađajiLife news

Kordić: Trebamo se ispričati jedni drugima i graditi bolju budućnost

0
Kordić: Trebamo se ispričati jedni drugima i graditi bolju budućnost, Life.ba

Zajednica porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992. godine Mostar te Udruženje građana civilnih žrtava rata Mostar u ponedjeljak su prigodnim programom obilježili 30. godišnjicu od zločina na Uborku i Sutini.

Brojna izaslanstva među kojima i izaslanstvo Grada Mostara predvođeno gradonačelnikom dr. Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Salemom Marićem položilo je cvijeće na spomen-obilježjima na Uborku, u Sutini te u Zaliku.

„Jako sam tužan i potresen zbog događanja koja su se dogodila ovdje prije 30 godina. Drago mi je da smo danas svjedočili velikom broju udruga i svih onih koji su došli ovdje pokloniti se žrtvama, sjetit se još jednom svega onoga što se događalo i kakva zvjerstva su se događala na ovim područjima i poslati poruku kako nema većeg ili manjeg zločina.

Zločini su se događali na svim stranama i možda je ovo dobar put kako bismo iskreno, jedni prema drugima pogledali u oči, ispričali se za sve ono što se događalo kako bismo onda lakše izgradili bolju budućnost za sve nas i za našu djecu“, kazao je gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić.

LIFE:  Britanija tvrdi da ruski fokus u ukrajinskom ratu ostaje na regiji Donbasa

On je izrazio zahvalnost Gradskom vijeću Mostara da je, na inicijativu Udruženja civilnih žrtava rata, današnji dan proglasio Danom svih civilnih žrtava rata.

„To je pokazatelj da su došla vremena da se otvaraju neke teme koje do sada nisu bile otvorene. Hrabro idemo naprijed s premisom da gradimo bolju budućnost- poručio je dr. Kordić.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like