Kreće rekonstrukcija Koševa: Poznat termin i gdje će Sarajevo igrati utakmice

- Advertisement -

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, predstavnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo, usaglasili su stavove oko rekonstrukcije travnjaka na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Rekonstrukcija se vrši u okviru projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“. Projekat, prema uslovima koje je postavila krovna kuća evropskog fudbala, finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75% ukupne vrijednosti projekta, dok preostalih 25% obezbjeđuju lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

 

Ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. Nogometni/Fudbalski savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM dok je preostali iznos od 549.197,06 KM udio Općine Centar. Fudbalski klub Sarajevo ugovorom preuzima sve troškove održavanja terena u periodu od 10 godina.

PROČITAJTE JOŠ:  Bh. državljanin sa 2,74 promila alkohola napravio haos na autoputu u Hrvatskoj

Prijedlog ugovora kojim se obezbjeđuje kvalitetna podloga za odigravanje fudbalskih utakmica, kako Fudbalskog kluba Sarajevo tako i svih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, prije potpisivanja, treba biti potvrđen i odobren od strane vijećnika Općinskog vijeća Općine Centar na prvoj narednoj sjednici koja bi se trebala održati 28. jula, a radovi bi trebali početi odmah nakon zvaničnog potpisivanja ugovora.

 

FK Sarajevo će svoju utakmicu 3. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv FK Sloga, igrati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Meč se igra u subotu, 30. jula u 21:00 sat. Kada zvanično započnu radovi na zamjeni travnjaka na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, FK Sarajevo će svoje utakmice igrati na stadionu “Bilino polje” u Zenici.

PROČITAJTE JOŠ:  Još jedan zemljotres na granici BiH i Crne Gore: Kratko je trajalo ali je bilo jako

 

Nakon detaljne analize svih potencijalnih zamjenskih stadiona, procijenjeno je da je zbog kvalitete travnjaka, reflektora i same cijene, stadion u Zenici najbolje privremeno rješenje za odigravanje domaćih utakmica. Procjena je da će radovi na zamjeni travnjaka trajati 45-60 dana.

 

Sve informacije vezane za odigravanje domaćih utakmica FK Sarajevo u Zenici biće dostupne navijačima FK Sarajevo kada bude definisan tačan datum početka radova na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...

Katastrofa u Njemačkoj: Prevrnuo se autobus Flixbusa, najmanje petero poginulih

Najmanje pet ljudi je poginulo, a više je povrijeđeno...

Prvi sat parkinga na aerodromu Sarajevo od 1. aprila će iznositi 4 KM

Aerodrom Sarajevo je danas saopćio kako će od 1....