Lejla Njemčević ostvarila historijski plasman na Svjetskoj ranking listi

- Advertisement -

Najbolja bh.biciklistkinja Lejla Njemčević članica Allebike tima je nakon pobjede na Svjetskom kupu upisala novih 250 UCI bodova i time napredovala za dvije pozicije na UCI Svjetskoj ranking listi. Lejla Njemčević sada zauzima 5. mjesto na UCI ranking listi i to je najbolji plasman u njenoj karijeri ali i u historiji Bosne i Hercegovine.

Bh. takmičarka se posljednje dvije sezone nalazila unutar najboljih 10 biciklistkinja Svijeta, a nakon niza sjajnih rezultata u ovoj sezoni bh. biciklistkinja se plasirala u top 5 biciklistkinja na UCI ranking listi u maraton disciplini.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Prvo mjesto na ranking listi pripada Ariane Luthi iz Švicarske sa 1890 bodova, na drugoj poziciji je Sosna Katazina iz Litvanije sa 1761 bodom, dok je na trećem mjestu Stefanie Dohrn iz Njemačke sa 1592 boda te na četvrtom mjestu Fasolis Costanza iz Italije sa 1258 bodova. Lejla Njemčević trenutno ima 1229 bodova i za očekivati je da dodatno popravi svoj plasman s obzirom na to da je sada na rasporedu glavni dio takmičarske sezone.

PROČITAJTE JOŠ:  Ubistvo Dženana Memića: Alisa Ramić osuđena na dvije i po godine zatvora, Hasan Dupovac oslobođen

Da se bh. takmičarka nalazi u vrhunskoj formi pokazuje podatak da je sve utrke na kojima je nastupila u ovoj sezoni završila na podiju, odnosno upisala je tri pobjede i dva treća mjesta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...