(life priča) Arman Zulum, talentirani dječak koji oduševljava fudbalskim potezima: Uzor mu je Messi, a na leđima nosi isti broj kao Ronaldo

- Advertisement -

Arman Zulum je mladi talentirani fudbaler koji je rođen u martu 2014. godine.  Svojim potezima oduševljava sve zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Trenira od svoje pete godine, a aktuelni je član  Škole fudbala Sparta iz Sarajeva. Probija se ljubavlju prema fudbalu, talentom i upornošću. Do sada je osvojio mnogo turnira i trofeja, sa svojom, ali i generacijom 2013. jer nastupa za obje.

Piše:Edin Isanović

Pored 30 medalja koji stoje u njegovoj vitrini, vlasnik  je i 9 ličnih trofeja, kako za najboljeg strijelca tako i za najboljeg igrača.  Uzor mu je Mess, ali na leđima nosi broj Ronalda. Od bh. igrača uživa u nastupima napadača Mersudina Ahmetovića i navijač je tima sa Koševa.

”Najviše uživa gledati englesku ligu, a pristalica je Liverpoola. Također, zbog frizure ljubimac mu je i Salah”, kaže za Life.ba njegov otac Dževad.

PROČITAJTE JOŠ:  Zenički policajci u Mercedesu pronašli 1,1 kilogram droge

Izdvojio je i najvažnije Armanove trofeje.

”Najvažniji trofej koji je do sada osvojio je osvajanje Zimske lige La Bombonera sa generacijom 2014. godište gdje bio najbolji strijelac i postao je vlasnik ličnog trofeja. Osim toga, dobio je i priznanje za najboljeg od svih najboljih iz svih generacija ove iste lige. Uručeno mu je  posebno priznanje”, kaže naš sagovornik.

Dževad dodaje kako je Armanovo ime zapisano u nekoliko notesa skauta.

”Zapažen je i zapisan prošle godine od strane predstavnika akademije splitskog Hajduk. Tada je na turniru u Vitezu bio proglasen za najboljeg igrača takmičenja. Naravno, imao još dosta interesanata, ali je sada najvažnije da nastavi sa dobrim igrama. Također, pozivan je i od drugih škola, ali je još uvijek rano za njega jer ima tek 8 godina”.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija istražuje uzrok: Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

Zulum sjajno igra gdje god se pojavi, a nedavno je sa svojom ekipom u organizaciji Škole fudbala Kick off kao nagradu za prvo mjesto ,gdje je bio najbolji igrač, dobio poziv za učešće na turniru ”Dragan Mance” u Zemunu koji će se održati u junu ove godine.

”Osim fudbala Arman voli skijanje i plivanje. Ipak, ono što najviše voli jeste da ‘igra lopte’ sa rajom iza zgrade. Zaista uživa u tome”, zaključio je Dževad koji je svojevremeno bio odbojkaš sarajevske Bosne, dok je majka Lejla prvakinja Srbije i BiH u karateu, te četvrta na svijetu. Sve to pokazuje da ima nešto u genetici. Pogledajte video koji će pokazati kakav je talenat ovaj mladi nadareni fudbaler.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...