(life priča) Haris Husić i sinovi Nedžad i Benjamin dominantna imena bh. taekwondoa: Mukotrpan rad, upornost i talenat trasirali put ka vrhu 

- Advertisement -

Taekwondo je sve popularniji sport u BiH. U petak je stigla vijest kako će naš Savez biti domaćin Svjetskog prvenstva za kadete 2023. godine. Također, na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine bh. taekwondoista Nedžad Husić ostvario je najbolji rezultat u historiji naše države, osvajanjem petog mjesta. Stoga je u svim relevantnim natjecanjima , ”Izbora najuspješnijih sportista u 2021. godine”, u organizaciji Nezavisnih novina, Olimpijskog komiteta BiH i Sportskog saveza BiH – Nedžad Husić jednoglasnim odlukama žirija proglašen za najboljeg u prethodnoj godini. Za postignute rezultate zaslužuje ”palac gore”. Nedžad je mlad, prepun želje za dokazivanje.

Piše:Edin Isanović

Uspjeh stoji negdje na kraju puta

Na posljednjoj manifestaciji koja je prije nekoliko dana organizovana od strane Sportskog saveza BiH u Bihaću desila se situacija koja treba biti motiv svima koji treniraju neki sport. Za najuspješnijeg sportistu proglašen je Nedžad, za najboljeg trenara njegov otac Haris, a za najuspješnijeg bh. kadeta izabran je brat Benjamin Husić.

PROČITAJTE JOŠ:  U Jablanici zapaljeno vatrogasno vozilo koje je pokvareno stajalo na parkingu

Dakle, Haris i njegova dva sina Nadžad i Benjamin sasvim zasluženo su dotakli vrh u svojim konkurencijama. Potpuno su pomeli konkurenciju sjajnim rezultatima i priskrbili su nove elemente priču. Za njih je priča uvijek ista, a uspjeh stoji negdje na kraju puta. Haris je motivisao sinove da treniraju ovaj olimpijski sport. A nagrade koje su dobili izborili su sami, isključivo taekwondo vještinama. Za njih vrijedi da – jednostavno ako želite vidjeti dalje, morate se popeti više, odnosno uvijek nuditi više.

Bez dvojbe, sportska porodica Husić treba biti primjer kako mukotrpan trud, profesionalan rad, talenat i stroga disciplina na kraju donesu rezultat. Oni su dokaz kako samo istinska vrijednost može opstati unatoč svim iskušenjima.

Nedžad i Benjamin su tek početak jedne lijepe sportske priče

Inače članovi su Taekwondo klub Novi Grad iz Sarajeva (koji je proglašen za najuspješnji bh. klub u organizaciji Sportskog saveza BiH)  koji godinama bilježi sjajne rezultate.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Borci ovog kolektiva dominirali su prethodnih godina na gotovo svim domaćim takmičenjima, a u nacionalnim selekcijama bili su osvajači odličja na evropskim pojedinačnim i klupskim prvenstvima, Balkanijadama, Univezijadi i brojnim međunarodnim turnirima.

Taekwondo klub Novi Grad za vrlo kratak period, počev od oktobra 2002. godine kada je i osnovan, došao je u sam vrh taekwondoa u državi i regionu.

Na putu do vrha, treneri, takmičari i ostali članovi kluba su uspjeli izgraditi stabilan kolektiv koji se može pohvaliti izuzetnim rezultatima. Zahvaljujući ozbiljnom i kvalitetom radu trenutno su vodeći u državi. Pod stručnim vodstvom trenera Harisa Husića, uz još nekoliko educiranih trenera u novogradskoj taekwondo školi, ovaj kolektiv nastavit će koračati stazama uspjeha. Dakako, Nedžad, borac u usponi čiji se vrhunac tek očekuje i brat Benjamin  tek su početak jedne lijepe sportske priče.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...