Ljubić: Letovi na relaciji Düsseldorf – Mostar – Düsseldorf otkazani zbog loše prodaje karata

- Advertisement -

Letovi na direktnoj liniji Düsseldorf – Mostar – Düsseldorf za 2022. godinu najavljeni za 30. lipnja su otkazani, a kao razlog navodi se loša prodaja karata.

– Iz zrakoplovne kompanije Eurowings dobili smo službenu potvrdu da su otkazani letovi najavljeni za 30. lipnja na relaciji Düsseldorf – Mostar – Düsseldorfali. Nažalost, službenu informaciju razloga nemamo, a neslužbeno saznajemo da je to zbog slabe popunjenosti zrakoplova, odnosno da prodaja karata nije zadovoljavala te minimalne uvjete ekonomičnosti i profitabilnosti koju zrakoplovna kompanija zahtjeva – izjavio je u razgovoru za Fenu ravnatelj Međunarodne zračne luke Mostar Ivan Ljubić.

On kaže kako su oni kao zračna luka ispunili sve uvjete kao operatori i poslužitelji aerodromskih usluga.

–  Pristupili smo ozbiljno, ispunili sve zahtjeve koje je aviokompanija stavila pred nas i unatoč snažnoj marketinškoj kampanji koju smo imali u zadnjih mjesec i pol dana, i u BiH i Njemačkoj, nažalost nije urodilo plodom – naveo je Ljubić.

PROČITAJTE JOŠ:  Podignuta optužnica protiv Ibrahima i Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika

Po njegovim riječima, iz aviokompanije Eurowings su izrazili nadu da će nastaviti suradnju, a podsjeća da imaju s njima i potpisani ugovor do 2023., odnosno za 2023. godinu te se nadaju kako će premostiti probleme koji su nastali.

Ravnatelj Međunarodne zračne luke ističe kako im zasad ostaju charter letovi i da trenutno rade na oživljavanju starih tržišta.

– Mi nastavljamo našu strategiju, a kratkoročno je da vratimo stara tržišta, a  kako statistika našeg aerodroma pokazuje zainteresiranost putnika za vjerski turizam, zračna luka Mostar ima afirmacije i najave za letove iz Španjolske, Irske i Italije, a uskoro bi mogli biti povezani i s Poljskom – dodaje Ljubić te napominje kako su vraćeni letovi za Beirut koji počinju u osmom mjesecu i Jordanom 16. lipnja.

PROČITAJTE JOŠ:  Most na prelazu Karakaj zatvara se za vozila teža od pet tona

Ravnatelj Ivan Ljubić očekuje uspješnu sezonu za Zračnu luku te se nada ugovoru s niskotarifnom aviokompanijom.

Ističe kako je im glavni cilj privući niskotarifnu aviokompaniju kako bi omogućili građanima da budu povezani s europskim i svjetskim destinacijama, a na tragu su da ove godine sklope takav ugovor.

Podsjetimo da su nedavno o suradnji Zračne luke Mostar i mađarske kompanije Wizz Aira, u Budimpešti razgovarali gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktor aerodroma Ivan Ljubić i predsjednik uprave mađarske aviokompanije Robert Carey.

Zračna luka Mostar ranije je najavila charter letove iz Italije (Palermo i Catanija) od 31. srpnja do 3. rujna, letovi iz Amanna (Jordan) od 3. svibnja do 1. rujna, te letovi na relaciji Katowice – Mostar od 21. lipnja do 30. rujna.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...