Loše partije Bordo tima: Hoće li Vasoski izdržati do kraja sezone na klupi FK Sarajevo? Već se spominju i nasljednici

- Advertisement -

FK Sarajevo je u subotu izgubio izuzetno važan prvenstveni meč protiv Tuzla Cityja na najvećem bh. stadionu. Gosti su slavili 1:0 i osvojili kompletan plijen. Ovaj poraz gotovo sigurno znači da su minimalne šanse da kroz prvenstvo tim sa Koševa izbori evropske dvoboje. No, još ima nade da kroz Kup BiH Sarajevo osigura međunarodne okršaje.

Piše:Edin Isanović

Igra koja ne nudi optimizam

Ipak, u finalnom sudaru sa druge strane stajat će Velež koji u posljednje vrijeme igra sjajno. Također, igra koševskog tima ne nudi previše optimizma navijačima. Blijede partije u posljednja dva prvenstvena kola pokazala su svu nemoć, premda se govorilo kako će zimska pauza biti maksimalno iskorištena da pojačanje igračkog kadra, te da će navijači na proljeće gledati bolje Sarajevo. Međutim, stvarnost je potpuno drugačija. Doduše pobjede nad Posušjem i Rudarom iz Prijedora od 6:0 na najvećem bh. stadionu samo su gurnule u drugi plan stvarni kvalitet tima u okršaju sa klubovima iz gornjeg dijela tabele. Potiv Tuzla Cityja nastavljena je rasprodaja ugleda. Zbog toga se nakon meča na udaru kritika našao prvi šef struke – Aleksandar Vasoski. Mnogo neugodnosti doživio je sa zapada, a posebno sa istoka koševske tribine. Kako nezvanično saznajemo ,iz dobro obaviještenih klupskih izvora, nakon meča sa Tuzla Cityjem i svega što je doživio Vasoski je želio da podnese ostavku, ali ga je od toga odgovorio predsjednik Ismir Mirvić koji se trenutno nalazi u gradu na Miljacki. Šta će se dešavati u budućnosti, ostaje da vidimo.

PROČITAJTE JOŠ:  U saobraćajnoj nesreći kod Posušja poginula 32-godišnjakinja sa Ilidže

Svaki naredni kiks i ”paljba” navijača bit će veća

Bez dvojbe, pristalice bordo boje su razočarane, pitanja je mnogo, a Vasoski će se, sigurni smo, naći pod još većom paljbom, ukoliko ostane na klupi i nastavi gubiti. Naredni okršaj ga čeka u Banjoj Luci protiv Borca. U dvobojima protiv Zrinjskog i Tuzla Citya pristup igrača bio je ispod svakog nivoa i val kritika sa razlogom ide prema treneru. Drugi val kritika ide prema taktici gdje je Bordo tim izgledao potpuno bezidejno i bezopasno. Podsjetit ćemo Vasoskog da je imao izvanredne uslove rada na zimskim pripremama i da je imao mnogo sređeniju situaciju u klubu od prethodnika Gorana Sablića. Sve je to omogućio predsjednik Mirvić. No, već se može reći kako je podbacio.

Zrinjski je očitao lekciju izabranicima Aleksandra Vasoskog kada je slavio 4:0 prošlog vikenda. Igrači tima sa Koševa bili su spori, nemoćni i sterilni. Prvi šef struke Sarajeva sa klupe je posmatrao kako se Jukić i Bilbija igraju sa odbranom. Gurao je ruke u džepove, a tamo nije bilo čarobnog štapića, a ni na klupi nije bilo magije koja bi realne nedostatke mogla pretvoriti u vrline. Sarajevo je palo kolektivno i individualno. Sredinom sedmice osigurano je finale nacionalnog kupa protiv niželigaša, a onda novi vikend, nova prvenstvena utakmica i novo razočarenje. Jasno je kako se Vasosoki polako gubi pod pritiskom mnogo većeg kluba od onoga koji je vodio u Makedoniji – Akadmija Pandev.

PROČITAJTE JOŠ:  Samra Mujkić je učenica generacije Policijske akademije

Navijači prizivaju Uščuplića i Trivunovića

Do kraja prvenstva ima još šest kola koji uključuju i nekoliko derbija. Hoće li Vasoski izdržati do kraja sezone ili će posegnuti za šok terapijom i  imenovati trenera koji će pokušati razdrmati ekipu i osvojiti Kup BiH? Ova druga opcija čini se mnogo logičnijom, a to se desilo i prošle sezone kada je Marinovića naslijedio Uščuplić i osvojio nacionalni kup. Sada se osim pomenutog stručnjaka koji je osvojio nekoliko trofeja sa Sarajevom, kao najozbiljnije rješenje spominje Vule Trivunović koji ima i profi licencu, ali i iskustvo. Omiljen kod navijača, bio kapiten tima, osvajao trofej sa timom sa Koševa. U ovom momentu čini se kao logičan izbor…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...