Life news

M-17 Konjic-Jablanica nakon završenih protesta privrednika ponovo prohodan

0
M-17 Konjic-Jablanica nakon završenih protesta privrednika ponovo prohodan, Life.ba

Nakon završenih protesta privrednika, magistralni put M-17 Konjic-Jablanica kod tunela Crnaja je prohodan, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podsjećamo, više od stotinu privrednika Jablanice, Konjica i drugih dijelova Hercegovine blokiralo je danas u 15 sati tunel Crnaja na magistralnoj cesti M-17, iskazavši tako svoje nezadovoljstvo najavom JP Ceste FBiH o početku pripremnih radovi na rekonstrukciji tog tunela.

Predsjednik Udruge gospodarstvenika Općine Jablanica Jusuf Džafić kazao je Feni kako su se odlučili za petnaestominutnu blokadu tunela zbog neispunjenja njihovih zahtjeva o alternativnim rješenjima i garancijama da zbog izvođenja radova promet neće biti zatvoren više od 15 minuta.

“Do sada smo uputili brojne upite višim razinama vlasti. Tražili smo alternativno rješenje i pisane garancije da promet neće biti zatvoren preko 15 minuta u jednom pravcu kada dođe do rekonstrukcije tunela. Odgovor još nismo dobili”, kazao je Džafić.

LIFE:  Društvo novinara BiH se oprostilo od kolege Tarika Helića

JP Ceste Federacije BiH najavile su za ponedjeljak početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar.

Gospodarstvenici strahuju da će se dogoditi problemi kao i tijekom rekonstrukcije tunela Vranduk, koja je usporila promet i proizvela negativne utjecaje na život i poslovanje građana.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like