Majski cvijet: Nećemo odustati od borbe protiv izgradnje mHE na Bunskim kanalima

- Advertisement -

Ekološka udruga “Majski cvijet” video prilogom podsjetila je vijećnike Gradskog vijeća i gradonačelnika Mostara na njihova predizborna obećanja koja se odnose na zabranu izgradnje mHE na Bunskim kanalima.

“Iako se kroz video prilog može vidjeti podrška od gradonačelnika i velikog broja vijećnika koji su se u predizborno vrijeme izjasnili da su kategorično protiv izgradnje mHE na Bunskim kanalima, podršku u stvarnom smislu još uvijek nismo dobili. Naime, još od drugog mjeseca upućujemo zahtjeve za sastanak s gradonačelnikom”, priopćeno je iz udruge “Majski cvijet”.

PROČITAJTE JOŠ:  Evo kada počinje ljetno računanje vremena

Iz Udruge poručuju kako je u interesu građana Mostara da se zabrani izgradnje mHE na Bunskim kanalima, spomeniku prirode, i da neće odustati od svojih zahtjeva.

“Pred novoizabranom gradskom vlasti je veliki zadatak i odgovorni su za donošenje važnih odluka po pitanju izgradnje mHE na Bunskim kanalima, a koje su od zajedničkog interesa i važnosti za građane Mostara. Imamo velika očekivanja od aktualne vlasti da će održati svoju riječ koju su dali u predizbornom periodu te da će konačno zaštititi interese građana koji su ih i izabrali”, stoji u priopćenju udruge “Majski cvijet”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...