BusinessLife news

Milatović: U Crnoj Gori boravi 140.000 turista

0
Milatović: U Crnoj Gori boravi 140.000 turista, Life.ba
Herceg Novi, Crna Gora - 21. juni 2020. godina: Zbog pooštrenih mjera ulaska u Crnu Goru i straha od epidemije značajno je smanjen broj turista iz Evrope i regiona koji ovog ljeta borave u toj državi ( Milos Vujovic - Anadolu Agency )

Prema najnovijim podacima Nacionalne turističke organizacije, u Crnoj Gori danas boravi 140.000 registrovanih turista, što je deset puta više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je na ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, javlja Anadolu Agency (AA).

Najviše turista je u Budvi, 47.000. Slijedi Ulcinj sa 30.000, što je za dvanaest puta više nego u prošloj godini.

“Ovo su izvanredni podaci, koji govore da je broj turista sada u Crnoj Gori na nivou od 83 odsto iz istog perioda 2019. godine. To je daleko iznad nivoa u uporednim zemljama poput Hrvatske koja je na 60 odsto, Španije 45 odsto, Italije 40 odsto i Turske 30 odsto”, napisao je Milatović na svom Twitter nalogu.

LIFE:  Film 'Toma' zatvara 27. SFF - Priča o muzici, ljubavi i prijateljstvu (VIDEO)

Dodao je da je ovo rezultat svih napora koje je Vlada uložila, prije svega, u obezbjeđenju povoljne epidemiološke situacije i ekonomske podrške turističkoj privredi.

”Samo poštovanjem mjera i daljom vakcinacijom moramo doprinijeti da ovako izvanredna sezona traje što duže”, zaključio je on.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like